вівторок, 18 січня 2011 01:45

Рональдіньйо зароблятиме 8,3 мільйона євро

Автор: фото з сайта www.ggpht.com
  Рональдіньйо
Рональдіньйо

Найкращий футболіст світу-2005 Рональдіньйо за 3 млн євро перейшов з італійського "Мілана" до бразильського "Фламенго". Контракт 30-річного футболіста розрахований до літа 2014-го.

Згідно з його умовами, Рональдіньйо отримуватиме 8,3 млн євро щороку. Це на 800 тис. більше, ніж мав у "Мілані".

Один з найталановитіших футболістів усіх часів починав свою кар'єру у бразильському "Греміо". 2001 року Рональдіньйо переїхав до Європи — його придбав французький ПСЖ. Але його зоряний час почався за два сезони. Тоді іспанська "Барселона" виклала 32 млн євро за бразильця, який 2002-го став чемпіоном світу.

У "Барселоні" Рональдіньйо двічі виграв чемпіонат Іспанії, переміг у Лізі чемпіонів-2006. Але головне навіть не у титулах. Бразилець не просто грав на полі — творив, зачаровуючи усіх своєю майстерністю. Блискуча техніка, швидкість, дриблінг, бачення поля, удар — футбольний світ у середині 2000-х був вражений його грою, а знаменитий англійський тренер Боббі Робсон говорив, що "цей хлопець найчастіше змушує мене зіскочити з дивану". У листопаді 2005 року "Барселона" перемогла на виїзді "Реал" — 3:0. Рональдіньйо забив двічі і зробив це у такому вишуканому стилі, що йому стоячи аплодували глядачі на ворожому стадіоні "Сантьяґо Бернабеу".

Але то був окремо взятий матч чемпіонату Іспанії. У фінальних поєдинках Рональдіньйо себе не проявляв. Йому не вистачало психологічної міцності. Якщо гра не йшла, переламати себе, вирватися з чіпкої опіки бразилець не умів.

Із середини 2006-го у Рональдіньйо почався спад у грі. Якщо раніше тренер "Барси" Франк Райкаард закривав очі на постійні тусовки футболіста в нічних клубах, бо той загули компенсував на полі, то далі наставник терпіти цього не захотів. А Хосеп Ґвардіола, очоливши клуб 2008-го, взагалі категорично відмовився від бразильця.

Грою Рональдіньйо завжди захоплювався власник "Мілана" Сільвіо Берлусконі. У зоряні часи футболіста італійський прем'єр-міністр був готовий викласти за нього 80 млн євро. Влітку 2008-го потьмяніла зірка обійшлася Берлусконі у 22 млн євро.

З "Міланом" Рональдіньйо не здобув жодного титулу. Тягар лідера, який поклав на нього клуб, продавши Кака, виявився для уродженця Порту-Алеґрі непосильним. Рональдіньйо непогано провів минулий сезон, але його зусиль вистачило тільки для здобуття третього місця у чемпіонаті Італії — у матчах топ-рівня бразилець був безпорадним.

Улітку "Мілан" очолив італійський тренер Массіміліано Аллеґрі. Він став прищеплювати команді прагматичний футбол. Рональдіньйо у нього не вписався, роль лідера у команді взяв на себе Златан Ібрагімович, новий фаворит Берлусконі. Бразилець сів на лаву запасних, але ніколи нікому не висував претензій — він завжди був доброзичливим і не псував атмосферу в роздягальні.

2010-го тодішній тренер бразильців Дунга не взяв Рональдіньйо на Кубок світу. Хибність цього кроку засвідчив результат команди — виліт у чвертьфіналі. Свої 20 хв. у матчі Рональдіньйо міг би відіграти корисно. Тепер він мріє про участь у Мундіалі-2014. Мотивація підвищена, бо турнір відбудеться у Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Рональдіньйо зароблятиме 8,3 мільйона євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі