Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 06:15

"Рома" змінить тренера

Автор: фото з сайта www.paginadellosport.com
  Клаудіо Раньєрі
Клаудіо Раньєрі

59-річного Клаудіо Раньєрі звільнили з посади головного тренера італійської "Роми". Минулої неділі команда програла "Дженоа" виїзний матч чемпіонату Італії — 3:4. На 51-й хв. капітан "Роми" Франческо Тотті зробив рахунок 3:0 на користь "вовків". Але за решту часу віце-чемпіон Італії примудрився пропустити чотири голи. До цього друга команда Італії поступилася"Інтеру", "Наполі", "Шахтареві" та вдома зіграла унічию із "Брешіа".

Пояснення цьому може бути тільки одне: команда навмисне "зливала" Клаудіо Раньєрі. У тренера вистачило розуму посваритися з провідними футболістами команди — Франческо Тотті, Мірко Вучінічем, Давідом Піцарро. А у "Ромі" нікому не дозволяють бити горщики із Тотті й уникати відповідальності. Якщо Раньєрі пішов на конфлікт, треба було ставити питання однозначно: або я, або Тотті, а не тримати на лаві запасних вибухівку уповільненого дії. Із Тотті свого часу упорався Фабіо Капелло, але у Раньєрі немає такого авторитету, як у теперішнього тренера збірної Англії.

"Шахтар" зіграє повторний матч проти "Роми" 8 березня. "Гірники" мають дві очевидні переваги перед поєдинком: виїзну перемогу — 3:2 та більший обсяг ігрової практики у порівнянні з грою у Римі. Але новина про відставку Раньєрі — погана для донеччан у будь-якому випадку. Ім'я нового тренера мали назвати учора ввечері. Не виключено, що ним стане Вінченцо Монтелла. 2001 року він виграв із "Ромою" чемпіонат Італії. Тепер "Аероплан" працює із дитячою командою "вовків", де практикує схему з трьома нападаючими.

У Монтелли не буде проблем із Тотті, а відповідно і футболістами. "Рома" може стати більш ігровою командою — потенціал зібраних у ній виконавців цілком дозволяє це зробити. Відсутність у Донецьку дискваліфікованого Менеза — проблема для такої "Роми". Але на підході може бути Піцарро, та і Таддеї не варто повністю списувати.

Зараз ви читаєте новину «"Рома" змінить тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути