вівторок, 21 грудня 2010 05:15

"Рома" обіграла лідера чемпіонату Італії

Суперником донецького "Шахтаря" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів стала італійська "Рома". Друга команда минулого сезону у місцевій серії "А", команда тренера Клаудіо Раньєрі посідає п'яте місце після 17 турів теперішнього чемпіонату. В останньому матчі 2010 року "Рома" минулої суботи обіграла на виїзді лідера, "Мілан" (1:0), і скоротила відставання до нього на сім очок.

Тактика "Роми"

Клаудіо Раньєрі зіграв за схемою 1-4-3-1-2. Він відмовився від крайніх півзахисників, випустивши трьох центральних — Маттео Брігі, Фабіо Сімплісіо та Даніеле Де Россі. Лівий захисник Ріїзе менше звичного йшов уперед. Праворуч в обороні був номінально центральний захисник Бурдіссо, який зосередився на виконанні своїх основних обов'язків.

У першому таймі саме правий фланг захисту "збоїв" у "Роми". Бурдіссо не завжди справлявся з Робіньйо, а Філіпп Мексес не встигав підстраховувати аргентинця. Відтак "Мілан" мав гольові моменти, які ще й виникали внаслідок помилок гостей при створенні штучного офсайду. Після перерви, коли "Рома" стала вище грати у захисті, цей компонент вдався команді набагато краще — за матч форварди "Мілана" 12 разів потрапляли у положення поза грою.

Несподіванка

Весь матч провів на лаві запасних Франческо Тотті — символ "Роми" та її найбільш оплачуваний гравець. У нападі натомість зіграли Марко Борріелло та Адріно. Раньєрі це пояснив важким станом поля, на якому габаритним форвардам діяти легше, ніж технічним.

Герой

Єдиний гол у зустрічі забив Борріелло. Але зробив його завдяки індивідуальному проходу та прострілу Жеремі Менез. 23-річний француз тепер визначає розвиток атакувальних дій команди. У першому таймі міланського матчу Менез був малопомітним, бо партнери по середній лінії діяли надто близько до своїх воріт. Зате після перерви півзахисники "Роми" переграли своїх міланських опонентів.

Ліга чемпіонів-2010/11

1/8 фіналу

Перші матчі

15 лютого (вівторок)

"Мілан" (Італія) — "Тоттенхем" (Лондон, Англія)

"Валенсія" (Іспанія) — "Шальке" (Гельзенкірхен, Німеччина)

повторні матчі ці пари команд проведуть 9 березня (середа)

16 лютого (середа)

"Рома" (Рим, Італія) — "Шахтар" (Донецьк, Україна)

"Арсенал" (Лондон, Англія) — "Барселона" (Іспанія)

повторні матчі ці пари команд проведуть 8 березня (вівторок)

22 лютого (вівторок)

"Копенгаген" (Данія) — "Челсі" (Лондон, Англія)

"Ліон" (Франція) — "Реал" (Мадрид, Іспанія)

повторні матчі ці пари команд проведуть 16 березня (середа)

23 лютого (середа)

"Інтер" (Мілан, Італія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина)

"Марсель" (Франція) — "Манчестер Юнайтед" (Англія)

повторні матчі ці пари команд проведуть 15 березня (вівторок)

Початок усіх матчів о 21.45 за київським часом

Ліга Європи-2010/11

1/16 фіналу

Перші матчі

17 лютого (четвер)

20.00 (час — київський) "Бешикташ" (Стамбул, Туреччина) — "Динамо" (Київ, Україна)

22.05 "Металіст" (Харків, Україна) — "Баєр" (Леверкузен, Німеччина)

Повторні матчі відбудуться 24 лютого. "Металіст" розпочне гру у Леверкузені о 20.00, а динамівці вдома — о 22.05

1/8 фіналу

10 та 17 березня (четвер)

"Бешикташ"/"Динамо" — "Аріс" (Салоніки, Греція)/"Манчестер Сіті" (Англія)

"Металіст"/"Баєр" — "Наполі" (Неаполь, Італія)/"Вільяррреал" (Іспанія)

Шустеру куплять гравців

Турецький "Бешикташ" — суперник київського "Динамо" в 1/16 фіналу Ліги Європи — у неділю зіграв внічию в домашньому матчі чемпіонату проти "Газіаптепспору" — 1:1. Після першого кола команда йде п'ятою, відстаючи від лідера на 14 очок. Але кредит довіри тренеру Бернду Шустеру продовжений. Узимку клуб планує купити трьох португальців — півзахисників Мануеля Фернандеса ("Валенсія") та Симао Саброза ("Атлетико"), а також форварда Уґо Алмейду з німецького "Вердера". Лідери команди — іспанський диспетчер Гуті та пара бразильських форвардів — Бобо, Нобре. Є також переможець Ліги чемпіонів у складі "Інтера" Рікарду Куаресма, але він травмований.

"Баєр", що протистоятиме "Металісту", йде третім у чемпіонаті Німеччини. В неділю команда вдома зіграла із "Фрайбургом" — 2:2. Лідер — дортдмундська "Борусія" — випереджає "Баєр" на 10 очок. 14 січня команди зіграють у стартовому турі другого кола. До того часу мають відновитися від травм півзахисник "Баєра" Міхаель Баллак та основний голкіпер Рене Адлер.

Зараз ви читаєте новину «"Рома" обіграла лідера чемпіонату Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі