середа, 03 вересня 2008 18:24

Робіньйо перейшов з "Реала" до "Манчестер Сіті"

Автор: фото: www.whoateallthepies.tv
  Робіньйо перейшов з ”Реала” до ”Манчестер Сіті” за 40 мільйонів євро.  Футболіста хотів купити власник ”Челсі” Роман Абрамович, але відмовився давати більш як 37 мільйонів євро. Сам футболіст був ображений на колишній клуб ”Реал” через те, що керівництво
Робіньйо перейшов з ”Реала” до ”Манчестер Сіті” за 40 мільйонів євро. Футболіста хотів купити власник ”Челсі” Роман Абрамович, але відмовився давати більш як 37 мільйонів євро. Сам футболіст був ображений на колишній клуб ”Реал” через те, що керівництво

1 вересня — останній день, коли європейські футбольні клуби могли здійснити трансферні операції.

Найактивнішими в понеділок були англійські клуби, які загалом улітку витратили 617 млн євро.

"Манчестер Юнайтед" купив у "Тоттенхема" форварда Дімітара Бербатова, 27 років. Болгарин обійшовся клубному чемпіону Європи у 38 млн євро.

"Тоттенхем" планує замінити Бербатова на росіянина Романа Павлюченка. Його співвітчизник Андрій Аршавін до Лондона так і не переїхав. Можливо, це станеться в січні.

Головний трансфер "Ліверпуля" — ірландський форвард Роббі Кін. Він також прийшов із "Тоттенхема" за 30 млн євро. У складі "червоних" також з"явилися два захисники — швейцарець Філіп Деґен та італієць Андреа Доссена. Останній замінив норвежця Ріїсе, який перейшов до італійської "Роми". Ще одне придбання "Ліверпуля" — іспанський півзахисник Рієра. Натомість п"ятиразовий володар Кубка чемпіонів віддав двох форвардів: Крауча — до "Портсмута", Вороніна — до німецької "Герти".

"Челсі" за 20 млн євро "підписав" правого захисника "Порту" Жозе Босінґву. Удвічі меншу суму виклали за півзахисника Деку з "Барселони". Натомість віце-чемпіон Англії віддав у оренду "Мілану" українця Шевченка, а "Вердеру" — іншого форварда Клаудіо Піцарро.

"Челсі" не вдалося купити нападника "Реала" Робіньйо. Він гратиме в "Манчестер Сіті", який заплатив за бразильця 40 млн євро. Арабські власники "МС" платитимуть йому найбільше з-поміж інших футболістів — 196 тис. євро на тиждень. У "Сіті" з "Челсі" також переїхав крайній півзахисник Шон-Райт Філліпс.

Лондонський "Арсенал" втратив двох півзахисників: Матьє Фламіні перейшов до "Мілана", а Олександр Глєб — до "Барселони". Частково компенсувати їхній відхід може Самір Насрі з "Марселя" і 17-річний валлієць Ремсі. Захисну ланку посилив Мікаель Сильвестр. Він прийшов із "Манчестер Юнайтед", хоча таких переходів не було з 1974 року.

Англійські клуби витратили 617 мільйонів євро

— Придбавши Бербатова, "МЮ" зняв проблему забивного форварда, — каже "ГПУ" колишній футболіст "Манчестера" Андрій Канчельскіс, 39 років. — Руні не зовсім підходить на цю роль, а Кріштіану Роналду нині травмований. Не думаю, що багато втратив "Арсенал". По-перше, прийшов Насрі, який за стилем підходить "канонірам". По-друге, тренер команди Арсен Венґер здатний розкривати невідомі до того таланти. Та й форварда Адебайора зберегли. Це теж добре

Італійські клуби в міжсезоння витратили 510 млн євро. Найбільше іменитих новачків запросив "Мілан". За найкращого гравця світу-2005 Рональдіньйо заплатили "Барселоні" 22 млн євро. Фламіні та Шевченко дісталися "Мілану" безплатно. Крім них, за 8,5 млн євро з "Барси" прийшов захисник Дзамбротта, а форварда Борріелло купили у "Дженоа" за 7 млн. Натомість "Мілан" попрощався з двома захисниками — Кафу та Сержиньйо, які завершили кар"єру, оборонця Оддо віддали до "Баварії", півзахисника Броккі — до "Лаціо", а нападник Джилардіно за 15 млн євро став гравцем "Фіорентини".

Міланський "Інтер" змінив тренера Роберто Манчіні на Жозе Моурінью. Також чемпіон купив двох флангових  гравців: у "Роми" — бразильця Мансіні (15 млн євро), в "Порту" — Рікардо Куарежму (25 млн євро). Опорник Саллі Мунтарі прийшов із "Портсмута" за 13,5 млн євро.

"Рома", крім Мансіні, втратила півзахисника Жулі. Куплені лівофланговий Ріїсе з "Ліверпуля", форвард Баптишта, який прийшов з "Реала" за 9,5 млн євро, та атакувальний півзахисник "Монако" Жеремі Менез — 13 млн.

Туринський "Ювентус" купив у "Палермо" форварда Карвальйо Амаурі (12 млн євро). Із "Севільї" прийшов опорний півзахисник Крістіан Поульсен, а з "Астон Вілли" — захисник Олаф Мельберґ. Також "Ювентус" повернув з "Емполі" двох молодих півзахисників — Клаудіо Маркізіо та Себастьяно Джовінко.

— "Мілану" треба ще час, щоб зігратися, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу Олег Саленко, 38 років. — Не назвав би команду Шеви фаворитом чемпіонату. "Інтер" має не менше шансів — вони точково посилили склад, а Моурінью знає, як перемагати на довгих дистанціях. "Юве" та "Рома" мають менше шансів на чемпіонство, ніж міланські команди. Їм, на відміну від "Мілана", грати в Лізі чемпіонів. А лава запасних у римлян та туринців менш потужна, ніж у "Інтера".

Іспанський "Реал" купив у "Гамбурга" півзахисника Рафаеля ван дер Ваарта. "Барселона" віддала Деку, Рональдіньйо та Дзамбротту і придбала на правий фланг Дані Алвеша. "Севілья" отримала за цього бразильця 29,5 млн євро. Ще 15 млн "Барса" виклала за півзахисника "Арсеналу" Олександра Глєба. Із тієї самої "Севільї" прийшов півоборонець Сейду Кейта. Залишився у "Барселоні" камерунський форвард Ето"О. Натомість нападаючого Доса Сантоса орендував "Тоттенхем".

— "Барселона" в міжсезоння змінила тренера Райкаарда на Ґвардіолу", — зауважує Саленко. — Важко сказати, якою буде команда в новому сезоні. "Реал" зберіг кістяк і має перевагу над вічним конкурентом у цьому плані. Інша річ, що мадридці після двох поспіль чемпіонських титулів у Іспанії можуть зосередитися на Лізі чемпіонів, яку не вигравали з 2002-го.

Зараз ви читаєте новину «Робіньйо перейшов з "Реала" до "Манчестер Сіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі