Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2007 17:49

Рикун перейшов до "Металіста"

Півзахисник дніпропетровського "Дніпра" Олександр Рикун, 28 років, перейшов до харківського "Металіста". Власник останнього Олександр Ярославський виділив необхідні кошти на придбання футболіста, і в суботу ввечері сторони підписали угоду. Контракт Рикуна з "Металістом" буде чинним упродовж трьох найближчих років. Сума угоди не розголошується. Із неофіційних джерел "ГПУ" стало відомо, що Рикун обійшовся "Металісту" у півмільйона доларів.

Олександр на правах оренди відіграв у "Металісті" осінню частину сезону. Узимку харківський клуб захотів викупити його в "Дніпра", але не зміг заплатити $2,6 млн. Таку суму вимагали дніпряни за передачу прав на півзахисника. Рикун змушений був повернутися до "Дніпра", пройти з ним зимові збори. По їх закінченні він раптово зник із команди. Як виявилося згодом, гравець, відомий своєю пристрастю до алкоголю, поїхав до Харкова, де не обмежував себе у вживанні спиртного.

— Із Рикуном у мене проблем не було і, думаю, не буде, — каже "ГПУ" головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич, 56 років. — Коли гравець був у моїй команді, я не бачив проблем із дисципліною. Процес підписання був нескладним. Домовилися президенти, та й усе. А сума контракту — це уже не моя справа.

У неділю Рикун зіграв за "Металіст" у домашньому матчі проти "Шахтаря". Маркевич замінив його після першого тайму.

— Олександр поки що не готовий фізично, — пояснює тренер. — Узимку він не працював за моєю програмою. До неділі, коли ми гратимемо у Львові з "Карпатами", Рикун не відновиться повністю. Але потім у чемпіонаті буде пауза, пов"язана з матчами збірної. У цей період ми підтягнемо гравця.

Зараз ви читаєте новину «Рикун перейшов до "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути