вівторок, 04 березня 2008 14:28

Ребров перейшов до "Рубіна" через гроші

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Сергій Ребров прийшов до ”Динамо” 16 років тому. Він провів у команді 11 сезонів
Сергій Ребров прийшов до ”Динамо” 16 років тому. Він провів у команді 11 сезонів

Капітан київського "Динамо" Сергій Ребров, 33 роки, через три місяці залишить команду. Футболіст підписав дворічний контракт із російським "Рубіном". Клуб із Казані в останньому чемпіонаті російської прем"єр-ліги посів десяте місце.

— Чемпіонат Росії сильніший від українського, — каже Ребров. — Та і мій вік уже змушує замислитися над майбутнім. У Казані керівники серйозно займаються футболом. Там я зможу довести, що іще не закінчився як футболіст.

З достовірних джерел стало відомо, що Ребров отримував у "Динамо" $500 тис. щороку і був одним з найменш оплачуваних гравців клубу. Також "ГПУ" вдалося дізнатися, що в Казані його зарплата зросте у п"ять разів. Передбачені також бонуси. Якщо казанці їх виплатять, то 33-річний футболіст отримуватиме більше, ніж в англійському "Тоттенхемі", який вісім років тому купив Реброва за $18 млн.

— Був шокований новиною про цей перехід, — каже "ГПУ" колишній тренер київського "Динамо" Йожеф Сабо, 68 років. — "Динамо" і "Рубін" незіставні за ігровим потенціалом. Я б іще зрозумів, якби Сергій переходив до мадридського "Реала". Навіщо це йому потрібно? Переходити заради грошей — це означає втратити повагу вболівальника.

Восени "Динамо" тренера Сабо поступилося вдома охтирському "Нафтовику" — 0:1. Ребров у тій зустрічі не забив пенальті. Після гри вболівальники кричали футболістові: "Йди!". Це чув восьмирічний син Реброва. Гравець образився на фанатів.

— Навіщо згадувати минуле? — не розуміє Сабо. — Мене в команді вже немає. Думаю, керівництво клубу і тренерський штаб зробили все, щоб залишити  капітана. Але якщо людина вирішила, її уже не втримати.

Співбесідник не береться однозначно стверджувати чи заграє Ребров у "Рубіні".

Ребров добросовісно працює на тренуваннях, але м"язи у нього вже не ті

— Важко сказати, що буде за три місяці, — зауважує Сабо. — Сергій добросовісно працює на тренуваннях, претензій до нього немає. Але м"язи у нього вже не ті. От і зараз він зазнав травми, пропустив матч з "Дніпром". Час грає проти футболіста — це однозначно.

"Рубін" — одна з найбільш закритих від публіки команд російської прем"єр-ліги. Клуб активно працює на трансферному ринку. Узимку в "Москви" був куплений півзахисник Сергій Семак, який раніше виступав за російський ЦСКА та французький ПСЖ. Казанці, за інформацією "ГПУ", щорічно платитимуть йому $5 млн.

"Рубін" тренує 55-річний мусульманин Курбан Бердиєв. На кожній настанові він тримає в руці чотки. Грає за різноманітними схемами, може діяти навіть 4-3-3.

— Камерна обстановка в "Рубіні" для Реброва не повинна стати проблемою, — стверджує агент футболіста Шандор Варга, 52 роки. — Сергій веселий хлопець, із почуттям гумору. Але він пройшов школу Лобановського, який теж не любив, щоб гравці були на публіці. У цьому плані в Реброва проблем не буде. Думаю, два-три сезони він іще потягне. Нічим не гірший від англійця Шерінгема — свого колишнього одноклубника, який грає після сорока. Ребров  може стати для "Рубіна" таким самим харизматичним гравцем, як і Анатолій Тимощук для пітерського "Зеніта". Тим більше, він, як і Анатолій, — пахар на полі.

Сергій Ребров перейшов до київського "Динамо" з донецького "Шахтаря" влітку 1992 року. 2000-го поїхав грати за кордон, до Англії та Туреччини. Повернувся до Києва влітку 2005-го.

Провів 75 матчів за збірну України, забив 15 м"ячів. Грав на Кубку світу-2006, де відзначився голом у ворота Саудівської Аравії.

Зараз ви читаєте новину «Ребров перейшов до "Рубіна" через гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі