вівторок, 04 вересня 2007 13:41

"Реал" витратив на трансфери 118 мільйонів доларів

У ніч із 31 серпня на 1 вересня "зачинилося" європейське трансферне "вікно". Тепер клуби зможуть зміцнити свої лави тільки після нового року.

Найактивніше на трансферному ринку поводився мадридський "Реал". Чемпіон Іспанії провів серйозну "чистку" складу, виклавши $118 млн. Команду влітку очолив німець Бернд Шустер. Під нього клуб купив у "Челсі" атакуючого півзахисника Арієна Роббена та центрального півоборонця Веслі Снейдера. Вони замінять Девіда Бекхема та Емерсона. Шустер також просив посилити атакувальну ланку, купити форварда. Однак ані Дієго Міліто з "Сарагоси", ані Рікардо Куаресма з "Порту" в Мадриді не з"являться. Центр захисту Королівський клуб зміцнив захисником Пепе з "Порту". На місці лівого захисника Роберто Карлоса зіграє Ройстон Дренте. Його купили в нідерландського "Феєноорда".

— У "Реала" — надлишок кваліфікованих виконавців у атаці, але їм не вистачатиме зв"язувальної ланки, — каже "ГПУ" найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років. — Таким раніше був Зідан, а тепер його роль виконувати нікому.

Абрамович заблокував трансфер Алвеша

"Барселона" основну роботу щодо зміцнення складу провела ще в червні. Останні два місяці каталонці позбавлялися непотрібних виконавців. Правий півзахисник Жюлі перейшов до італійської "Роми", захисник Белетті — до "Челсі", опорний Мотта — до "Атлетіко", а форвард Максі Лопес вирушив до ФК "Москва".

Англійський "Манчестер Юнайтед" таки вирішив проблему другого форварда. У парі з Вейном Руні гратиме колишній нападаючий "Вест Хему" Карлос Тевес. У команді Алекса Ферґюсона аргентинець виступатиме два роки на правах оренди.

"Челсі", перш ніж відпустити Роббена, за $28 млн купив у французького "Ліона" лівого півзахисника Флорана Малуда. Проблемну позицію правого захисника має зняти бразилець Белетті з "Барселони". На це місце мав прийти футболіст "Севільї" Дані Алвеш, але власник "Челсі" Роман Абрамович заблокував трансфер, не бажаючи виділити ще $15 млн на купівлю гравця.

Італійський "Інтер" придбав у "Кальярі" нападаючого Давіда Суазо. Натомість Альваро Рекоба орендований "Торіно". У "Роми" взятий центральний захисник Крістіна Ківу.

"Мілан" заповнив вакансію форварда, купивши за $28 млн 18-річного нападаючого бразильського "Інтернасіоналя" Алешандре Пато. Також лави переможця Ліги чемпіонів поповнив ще один бразилець — Емерсон з "Реала". Загалом на трансферному ринку найбільше витратили іспанські клуби — $ 734 млн. $ 732 млн виклали англійці, 358 — італійці, 279 — німці.

Зараз ви читаєте новину «"Реал" витратив на трансфери 118 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі