пʼятниця, 29 жовтня 2010 07:03

Рамос уперше зіграє проти Луческу в чемпіонаті України

Центральним матчем 15-го туру футбольного чемпіонату України стане поєдинок у Дніпропетровську. Місцевий "Дніпро" прийматиме донецький "Шахтар". Зустріч на "Дніпро Арені" почнеться о 16.30. Пряма трансляція на телеканалі "1+1".

Дуель викликає підвищений інтерес через персони наставників команд. Тренерський штаб суперників очолюють іноземні фахівці — іспанець Хуанде Рамос у "Дніпрі", румун Мірча Луческу в "Шахтарі". 3,5 року тому вони протистояли один одному в 1/8 фіналі Кубка УЄФА. Тоді "Севілья" Рамоса пройшла "Шахтар" і стала володарем трофею.


Переваги "Дніпра"

1. Розіграш стандартних ситуацій

Іспанець очолив "Дніпро" місяць тому і вніс кардинальні зміни в ігровий малюнок команди. Рамос вимагає від підопічних діяти в короткий і середній пас. На тренуваннях команда тепер значно менше бігає і більше вправляється з м'ячем. Ретельно відпрацьовує флангові простріли та передачі. Їх виконують у спеціально відведені точки — на ближню та дальню штанги. У вдалому виконанні стандартів — шанс для "Дніпра".

2. Ігровий графік "Шахтаря"

Поєдинок у Дніпропетровську передуватиме домашньому матчу гірників у Лізі чемпіонів проти англійського "Арсенала". Турнірна ситуація в чемпіонаті України дає "Шахтареві" право на помилку, а самоствердитися на євроарені їм необхідно. Тож не виключено, що донеччани прибережуть сили та ноги на матч з "Арсеналом". Проблеми зі здоров'ям має Генріх Мхітарян — головний виконавець гірників на позиції центрального атакувального півзахисника.


Переваги "Шахтаря"

1. Зіграність

Луческу чудово знає можливості своєї команди — Рамос їх тільки вивчає. Незважаючи на проблеми у грі "Шахтаря", виявлені останнім часом, дніпропетровці на цьому етапі навряд чи спроможні переважити суперника за грою — у "Шахтаря" вищий клас виконавців і довша лава запасних.

2. Центр захисту "Дніпра"

Найімовірніше обидва суперники діятимуть за схемою 1-4-2-3-1. У господарів найпроблемніше місце — центр оборони. Русолу та Чеберячку немає альтернативи, обоє досить повільні, їм буде важко впоратися зі швидкісним форвардом типу Луїса Адріано.

Зараз ви читаєте новину «Рамос уперше зіграє проти Луческу в чемпіонаті України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі