пʼятниця, 01 серпня 2008 17:46

П"ятьох російських легкоатлеток дискваліфікували перед Олімпіадою

Автор: фото: REUTERS/Eric Gaillard
  Олена Соболєва (№9) — рекордсменка світу на дистанції 1500 метрів (3,58, 05 с) та Юлія  Фоменко, чемпіонка світу-2006 у закритих приміщеннях  після переможного для Соболєвої чемпіонату світу в закритих приміщеннях у Валенсії
Олена Соболєва (№9) — рекордсменка світу на дистанції 1500 метрів (3,58, 05 с) та Юлія Фоменко, чемпіонка світу-2006 у закритих приміщеннях після переможного для Соболєвої чемпіонату світу в закритих приміщеннях у Валенсії

П"ять провідних російських легкоатлеток не зможуть виступити на Олімпійських іграх-2008 у Пекіні. Таке рішення винесла Міжнародна легкоатлетична федерація (ІААФ). Причина: невідповідність ДНК спортсменок в аналізах допінг-проб на сечу, узятих торік та нині.

У чорному списку опинилися: 26-річна Олена Соболєва, чемпіонка світу-2008 у закритих приміщеннях, рекордсменка світу на дистанції 1500 м; Юлія Фоменко, 28 років, — чемпіонка світу-2006 у закритих приміщеннях на дистанції 1500 м; 23-річна Дарія Пищальникова, чемпіонка Європи-2006 з метання диска; Гульфія Ханафєєва, 26 років, рекордсменка світу з кидання молота; Тетяна Томашова, дворазова чемпіонка світу, срібна призерка Олімпійських ігор-2004 на дистанції 1500 м.

Перші допінг-проби спортсменок були взяті у квітні-травні минулого року, другі — торік у серпні-вересні, треті — минулого тижня. Дослідження показали: справжньому ДНК не відповідають перші проби.

Якщо дискваліфікація спортсменок буде чинною до початку Олімпіади, це означатиме, що Росія недорахується кількох медалей на Іграх.

— Я категорично не згодна з рішенням ІААФ і не вважаю себе винною, — каже Соболєва. — Ніхто ніякі допінг-проби не підмінював. Але змушена підкоритися рішенню спортивних керівників. Вибачаюся перед уболівальниками: сподіваюся, вони зрозуміють, що ця ситуація виникла не з моєї вини.

Зараз ви читаєте новину «П"ятьох російських легкоатлеток дискваліфікували перед Олімпіадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі