середа, 14 листопада 2012 06:30

П'ять випадків, коли футбольні знаменитості без тренерської практики очолювали національні збірні своїх країн

1. Дієґо Марадона, Аргентина.

Наприкінці 2008-го став головним тренером збірної своєї батьківщини. Мав проблеми з виходом до фінальної частини мундіалю, програвав 1:6 у відборі Болівії. Та на Кубок світу-2010 команду вивів, хоча не повіз на турнір Дзанетті й Камбіассо, які виграли все в клубному сезоні з італійським "Інтером". На мундіалі переміг у чотирьох матчах поспіль. Але вчисту поступився німцеві Йоахіму Льову в чвертьфіналі — 0:4. Одразу після Кубка світу його звільнили.

2. Франц Беккенбауер, Німеччина.

Прийняв команду 1984 року, доти був технічним директором збірної. Зумів вирішити конфлікт у команді між ветеранами та молодими гравцями, посів друге місце на Кубку світу-1986 — програв Аргентині. За два роки поступився Нідерландам у півфіналі домашнього Євро, зате на мундіалі-1990 узяв реванш і в голландців, і в аргентинців та здобув "золото". Одразу залишив збірну і фактично припинив тренерську діяльність.

3. Мішель Платіні, Франція.

Франція "пролітала" повз Євро-1988 та Кубок світу-1990. Після цього збірну очолив теперішній президент УЄФА. Виграв усі матчі відбору на Євро-1992, але у фінальній частині не зміг вийти з групи. Подав у відставку й більше не тренував.

4. Георге Хаджі, Румунія.

Завершив кар'єру футболіста, дійшовши до чвертьфіналу Євро-2000. За рік очолив команду, але провалив кваліфікацію на Кубок світу-2002. Був звільнений. Після того працював у Румунії та Туреччині. Зараз безробітний.

5. Христо Стоїчков, Болгарія.

2004 року прийняв збірну. На Кубок світу-2006 не потрапив. Пішов у розпал відбору на Євро-2008. Був радником у російському "Ростові", тепер тренує болгарський "Літекс".

Футбол. Товариський матч. Національні команди

Болгарія — Україна

14 листопада. 18.00. Софія. Стадіон "Васіл Левскі", розрахований на 46 тис. 340 глядачів

ТБ: "Інтер"

 

Зараз ви читаєте новину «П'ять випадків, коли футбольні знаменитості без тренерської практики очолювали національні збірні своїх країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі