вівторок, 07 серпня 2007 15:56

Пугачова заїхала в гості до "Мілана"

Автор: фото: Роман ШАХРАЙ
  Наставник ПСВ Рональд Куман (ліворуч) вітає тренера ”Мілана” Карло Анчелотті зі здобуттям Кубка чемпіонів. Між ними стоїть керівник комунікаційної служби ”Мілана” Вітторіо Ментана
Наставник ПСВ Рональд Куман (ліворуч) вітає тренера ”Мілана” Карло Анчелотті зі здобуттям Кубка чемпіонів. Між ними стоїть керівник комунікаційної служби ”Мілана” Вітторіо Ментана

Вона святкувала 170-річчя від дня свого заснування. Відзначати цю подію до Москви приїхали переможець Ліги чемпіонів італійський "Мілан", чинний чемпіон Іспанії мадридський "Реал" та найсильніша команда Нідерландів — ПСВ з Ейндховена. Четвертим учасником футбольного турніру, який назвали Кубком російської залізниці (КРЗ), став московський "Локомотив".

Власникам останнього змагання обійшлися в 6,5 млн євро. За неофіційною інформацією, "Мілан" та "Реал" отримали від організаторів по 1,5 млн євро, а ПСВ — мільйон. Окрім того, господарі компенсували клубам витрати на авіапереліт і забронювали їм місця в найпрестижніших готелях Москви, прямо біля Красної площі: італійцям — у "Рітці", а іспанцям — у "Балчуг Кемпінському".

— Наші витрати не мають значення, і я не хотів би їх конкретизувати, — каже кореспондентові "ГПУ" президент "Локомотива" Юрій Сьомін, 60 років. Розмовляємо в холі готелю "Арарат Парк Хаятт".

Там за кілька хвилин розпочнеться прес-конференція. Організатори чекають наставника "Реала" Бернда Шустера. Той затримується.

— Перенервував учора. Хтось із мадридців валізу не міг довго знайти в аеропорту Внуково. Шустер гарячкував, — розповідає Сьомін працівникові "Локомотива".

Поруч головний тренер "Мілана" Карло Анчелотті, 48 років, бесідує з 44-річним наставником ПСВ Рональдом Куманом. Той вітає Анчелотті зі здобуттям Кубка чемпіонів. Тренер "Локомотива" Анатолій Бишовець розмовляє з грузинським захисником "Мілана" Кахою Каладзе. Нарешті приходить Шустер.

На прес-конференції найбільше запитань адресували Анчелотті. Він сидить набурмосений, інколи звертається до Каладзе, якому доводиться виконувати роль перекладача. Італійський тренер усміхається тільки одного разу — коли його запитують, чи правда, що в Москві він проведе останній раунд переговорів зі спортивним директором "Реала" Предрагом Міятовичем щодо переходу бразильця Кака з Мілана до Мадрида за 90 млн євро.

Шустер тягав ворота разом із Раулем

— Кака — наш лідер та символ. Він нікуди не піде, — впевнений Анчелотті.

Погоджується з цим і Міятович:

— Я приїхав до Москви, щоб бути зі своєю командою, а не вести переговори.

Після прес-конференції підходжу до Анчелотті та Каладзе. Завдяки  грузинському захисникові вдається поставити тренерові італійців кілька запитань. Цікавлюся причинами інертної трансферної політики "Мілана" в нинішнє міжсезоння.

— Ми маємо команду, яка виграла Лігу чемпіонів, — каже тренер. — Не бачу сенсу в масовій купівлі гравців. Тим паче, ми купили ще одного форварда — бразильця Пато. Йому у вересні буде тільки 18 років, тому це трансфер на перспективу.

— Чи не турбує вас позиція другого голкіпера, дублера Діда?

— Ні. Австралієць Калач підходить на цю роль.

На Анчелотті з Каладзе чекає сріблясте "ауді". Тренер каже мені "чао" ("до побачення") і поспішає до автівки.

Турнір триває два ігрові дні. Квитки на один із них коштують від 100 грн за воротами до 7 тис. у віп-ложі. Один із секторів повністю викупив російський фан-клуб "Мілана". Фанати клубного чемпіона Європи підготували банери з портретами улюбленців. Під час матчів вони не змовкають. Один із найагресивніших вигукує: "Шевченко — пецца ді мерда" (Шевченко — шматок лайна!"). Однак його відразу осмикують. І далі в цьому слогані фанати "Мілана" замінюють прізвище українця на гравця "Інтера" Марко Матерацці.

У суботу в команд вихідний. Майже всі італійці сидять у готелі й надвір не виходять. Красною площею прогулюються тільки Діда, Сержінью, Фаваллі, Бонера та Янкуловський. Анчелотті прямує до торговельного комплексу "Охотный ряд", але нічого там не купує.

На запасному полі стадіону "Локомотив" тренується "Реал". Дощить, та арену оточили прихильники королівського клубу. Шустер безпосередньо керує розминкою, а потім сам тягає ворота разом із капітаном команди Раулем, аби потім гравці грали сам на сам майже на півполя. Найкращий у цій вправі — форвард Робінью.

"Мілан" тренується там же, хоча міг займатися на центральній арені Москви у "Лужниках". Однак Анчелотті хоче туди потрапити не раніше ніж 20 травня — напередодні фіналу Ліги чемпіонів 2007/08, який пройде в російській столиці. Тренування італійців збирає візуально на 500 чоловік більше, ніж заняття "Реала".

Потім гравці італійського клубу повертаються до "Рітца". Невдовзі туди на "Мерседесі 600" без охорони приїжджає Алла Пугачова. Розпатлана, у спідниці вище колін, співачка прямує до членів італійської делегації і зникає з ними за дверима.

Турнір виграв ПСВ. У півфіналі команда Кумана перемогла "Мілан" у серії пенальті, а в фіналі обіграла "Реал" — 2:1. "Локомотив" у обох матчах перемагав у два м"ячі, але програв ці матчі. Спочатку 2:5 "Реалу" в півфіналі. Потім, у серії пенальті — "Мілану", в поєдинку за третє місце.

Зараз ви читаєте новину «Пугачова заїхала в гості до "Мілана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі