четвер, 17 квітня 2008 17:43

"Проти хорватів гратиму з подвійною самовіддачею"

  Марко Девіч каже, що в нинішньому сезоні гра ”Металіста” стала більш комбінаційною
Марко Девіч каже, що в нинішньому сезоні гра ”Металіста” стала більш комбінаційною

Тиждень тому уродженець Сербії Марко Девіч, 24 роки, висловив бажання грати за національну команду України. Минулої неділі запорізький матч харківського "Металіста", за який на позиції відтягнутого форварда грає Девіч, відвідав тренер вітчизняної збірної Володимир Веремєєв. "Металіст" переміг — 2:0. Обидва рази відзначився Девіч. Кореспондент "ГПУ" зателефонував сербові. Марко говорить ламаною російською.

Як оцінюєте матч у Запоріжжі?

— Він вийшов неоднозначним. Ми почали нервово, погано контролювали м"яч. Ситуацію на полі вирівняв перший гол у ворота запоріжців. Після цього без проблем довели, що ми сильніші.

За п"ять турів до закінчення чемпіонату "Металіст" відстає від київського "Динамо" на шість очок. Враховуючи, що ви приймаєте киян в останньому турі першості, реально поборотися принаймні за срібні нагороди?

— Для цього нам треба набрати максимум очок у матчах, що залишилися. Це можна зробити. Але шанс буде, якщо "Динамо" втратить очки не тільки в Харкові. Думаю, треба зосередитися на боротьбі за третє місце з "Дніпром".

Які перспективи у цій боротьбі?

— У "Металіста" вони кращі. І графік заключних ігор прийнятніший, і "Дніпро" навесні переживає кризу. Я вважав, що дніпропетровці боротимуться за золото.

Ви забили у нинішньому чемпіонаті 13 м"ячів. П"ять із них — із пенальті. Що допомагає влучно бити з одинадцятиметрової позначки?

— Міцні нерви. Без них — нікуди, яким би не був технічним. Якщо ти психологічно стійкий, навіть геніальний голкіпер буде безсилим проти пенальті.

Скільки голів плануєте забити у нинішньому сезоні?

— У мене немає конкретних планів щодо цього. Якби були, просив би партнерів грати тільки на мене, — сміється. — Важливіше, щоб "Металіст" став бронзовим призером, а не Девіч — найкращим бомбардиром чемпіонату.

Мій контракт із "Металістом" закінчується за три роки

У "Металісті" ви граєте другий сезон. Як змінилася за цей час гра команди?

— Стала більш комбінаційною. Була проведена відповідна комплектація: прийшли бразильці Едмар і Жажа, а вони уміють грати в пас.

Рівень "Металіста" відповідає вашим нинішнім амбіціям?

— Поки — так. Контракт у мене закінчується за три роки. Хочу грати у будь-якому сильному західноєвропейському чемпіонаті, але це далека перспектива.

Ви маєте бажання змінити громадянство і виступати за збірну України. Які причини цього рішення?

— Їх дві. Я граю в Україні четвертий сезон, і ваша країна стала для мене рідною. А до збірної Сербії мене ніхто не запрошує і навіть не телефонує. Можливо, тому, що український чемпіонат поступається за класом чемпіонатам Англії, Італії та Іспанії, де виступають гравці збірної Сербії. Українців у західноєвропейських чемпіонатах менше, але у командній грі чвертьфіналісти Кубка світу-2006 не поступаються сербам. Це показав очний товариський поєдинок тритижневої давнини.

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко заявив, що рішення про зміну громадянства не гарантує вам залучення до його команди.

— Я це прекрасно розумію. І лише озвучив своє бажання отримати український паспорт. Конкретні дії щодо цього робитиму не раніше закінчення чемпіонату. Готовий грати у Михайличенка на будь-якій позиції в півзахисті та нападі. А в матчах із хорватами у мене, серба, буде подвійна самовіддача. Можете не сумніватися.

1983, 27 жовтня — Марко Девіч народився у Белграді (Сербія)
2001–2004 — виступав за сербські клуби "Звездара", "Железнік", "Раднічкі"
2004 — переїхав до луцької "Волині"
2006 — перейшов до харківського "Металіста"
2007 — став бронзовим призером чемпіонату України
У складі "Металіста" провів 52 матчі, забив 18 м"ячів. Неодружений

Зараз ви читаєте новину «"Проти хорватів гратиму з подвійною самовіддачею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі