середа, 13 жовтня 2010 01:31

Про відсутність Шевченка ніхто не згадав

Автор: фото: REUTERS/Darren Staples
  Лівий захисник збірної Бразилії Андре Сантос (№6) проходить форварда українців Артема Мілевського
Лівий захисник збірної Бразилії Андре Сантос (№6) проходить форварда українців Артема Мілевського

У понеділок перед грою Бразилія–Україна навколо стадіону британського міста Дербі відбувся імпровізований парад уболівальників обох команд. І бразильці, й українці були яскраво вбрані, мали прапори, барабани і решту вболівальницьких реквізитів. Змагалися в тому, хто краще підтримає свою команду. Помітної переваги ніхто не мав.

Рівновага закінчилася, щойно стартувала гра. Матч для бразильської команди був наче гастроль, під час якої разом із визнаними акторами на сцену пускають дебютантів. На відміну від українців, які вийшли у п'ятницю вдома проти канадців не найсильнішим складом, бразильці виставили найкращих із перших хвилин. Вони й почали показувати те, заради чого глядачі з'їхалися до невеликого міста в середній Англії й віддали по 30 фунтів за квиток. Публіка побачила весь арсенал бразильського футболу — віртуозну техніку, красиві удари, точні передачі.

Що робила на полі збірна України? Практично весь час наші футболісти були схожі на групу підтанцівки, яка має підкреслити майстерність солістів. На тлі українських хлопців гра бразильців була дуже видовищною.

Можна зрозуміти тренера нашої збірної Юрія Калитвинцева, який не має гравців такого класу, які є в розпорядженні південноамериканців. Але і з цими виконавцями цілком можна побудувати контргру проти будь-якого суперника. Змогли ж це зробити простенькі канадці в Києві, ледь не обігравши господарів поля, насамперед тактично. Яка була тактика українців проти Бразилії — зрозуміти не вдалося.

Наші не змогли забити. І здавалися задоволеними, що програли лише 0:2, хоча могло бути набагато гірше. Аналізувати футбол української команди на тлі бразильців не виходить ніяк — гра була в них. У нас же було, на жаль, те, що завжди. Ми маємо подякувати команді Бразилії за те, що показала як виглядає футбольна команда, що має завдання стати чемпіоном Європи. Погано виглядає. Це стосується як індивідуальної майстерності футболістів, так і їх взаємодії на полі.

Усі вкотре зрозуміли, чому Анатолій Тимощук, який зіграв свій сотий матч за збірну України, не потрапляє до складу німецької "Баварії". Тоді що він робить у збірній України, та ще й з капітанською пов'язкою? З бразильцями не грав Андрій Шевченко. На щастя для нього. Рішення мудре — можна було б сказати, що українцям проти бразильців саме його бракувало. Хоча чомусь ніхто так не казав.


Товариський матч


Бразилія–Україна — 2:0 (1:0)


11 жовтня. Дербі (Англія). Стадіон "Прайд Парк". 14 тис. глядачів (розрахований на 33 тис. 597)

Суддя: Мартін Аткінсон (Англія)

Бразилія: Віктор, Дані Алвеш, Тіаґо Сілва, Давід Луїс, Андре Сантос (Адріано Коррейа, 46), Лукас Лейва, Рамірес (Сандро, 65), Карлос Едуардо (Джуліано, 65), Еліас (Веслі, 87), Робіньйо (Андре, 82), Пато (Нілмар, 78). Тренер: Мано Менезес

Україна: Дикань, Федецький, Мандзюк, Кучер, Романчук, Польовий (Гай, 73), Тимощук, Ротань, Гусєв (Худоб'як), Алієв, Мілевський (Селезньов, 61). Тренер: Юрій Калитвинцев.

Голи: Дані Алвес (25), Пато (64).

Попередження: Тимощук (15), Рамірес (20), Федецький (38), Кучер (52)

Зараз ви читаєте новину «Про відсутність Шевченка ніхто не згадав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі