четвер, 28 серпня 2008 18:37

Приємно здивували стрільці

27 нагород, які здобули вітчизняні атлети на Олімпіаді в Пекіні, стали приємною несподіванкою для шефа олімпійської місії України на Іграх Ніни Уманець, 50 років.

— Ми планували 12–15 нагород на Іграх, виходячи з результатів передолімпійського року, — каже Уманець кореспонденту "ГПУ". — Там у нас було золото Ганни Безсонової на чемпіонаті світу. Але їй не вдалося через упереджене суддівство повторити успіх на Іграх. Думаю, бронза нашої гімнастки варта першого місця, адже їй довелося боротися не тільки з суперницями, але й з арбітрами. Приємно здивували стрільці. Частково ми на них розраховували — 8 років тому в Сіднеї "вистрілив" Микола Мільчев. Але це такий вид спорту, де все може бути. Приклад — американець Еммонс. Олімпійському чемпіону достатньо було в останньому пострілі вибити "вісім", а він тільки на "четвірку" влучив.

— Хто розчарував?

— Шкода, що плавці не привезли нагород. Зрозуміло, що Яна Клочкова була не в формі. Але ж мали Хлистунову, Лісогора, Амшеннікова. Тренери очевидно прогадали з підготовкою.

— Як організація Ігор?

— Прекрасно. Добре харчування, вирішення всіх побутових проблем — щодо прання форми, її прасування. От тільки спекотно було в Пекіні. Але це вже не від організаторів залежить.

Ще одне розчарування — дві допінгові історії з легкоатлеткою Людмилою Блонською та важкоатлетом Ігорем Разорьоновим. Україні потрібна сучасна допінгова лабораторія. Це очевидно.

Зараз ви читаєте новину «Приємно здивували стрільці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі