середа, 30 травня 2007 15:05

Попович зійшов із "Джиро"

27-річний український велогонщик Ярослав Попович вибув з італійської багатоденки "Джиро д"Італія". Уже на першому етапі він упав — вирулюючи з повороту рано почав крутити педаль і зачепився нею за асфальт. Потім були падіння на 10-му та 12-му етапах, де Попович потрапляв у завали. Під час останнього з них він перелетів через кермо і спиною впав на мокрий асфальт. Ми зателефонували Поповичеві до італійського Кваратто, де він мешкає.


Як настрій?

— У колі дружини та сина — кращий. Днями планую прилетіти до рідного Дрогобича. В Україні не був з грудня, мама дуже хоче побачити свого онука. Зате теща незадоволена. Вона з Каледонії прилетіла до Італії і планувала бавитися з Джейсоном до закінчення "Джиро". Довелося їй змінювати квиток.

У вас був шанс уникнути падіння на 12-му етапі?

— Жодного. Завал утворився через дощ. Один із гонщиків врізався у мене. Спробував утримати кермо, але хлопець мене таки зніс. Я пролежав 3–4 хвилини без руху. Навіть дихати було важко. Потім устав, пішов до автобуса. Там мені зробили знеболювальний укол.

Ви не вели боротьбу за лідерство у "Джиро". Чому?

— Основні розборки тут починаються на третьому тижні, коли йдуть серйозні гірські етапи. За день до свого сходу я програвав небагато. Міг би поборотися. На "Джиро-2003" я також падав тричі, але став третім у загальному заліку.

У липні стартує "Тур де Франс". Ви будете капітаном своєї команди — "Діскавері Ченнел"?

— Думаю. Ставка робитиметься на американця Леві Лефаймера та іспанця Альберто Контадора. Я ж намагатимуся виграти у Франції кілька етапів.

У цьому сезоні ваш контракт із "Діскавері" закінчується. Це мотивує?

— Звичайно. Ще ж є бонуси за перемоги на гранд-етапах. У грудні намагатимуся виторгувати новий контракт.

Скільки заробляють найкращі велогонщики світу?

— Цифра вимірюється сімома нулями. (За нашими даними, торік найбільше заробив іспанець Алехандро Вальверде — 2, 6 млн євро, а норвежець Тор Хусвольд, який замикає першу десятку, збагатився на 1,3 млн. євро).

Зараз ви читаєте новину «Попович зійшов із "Джиро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі