вівторок, 02 вересня 2008 18:09

Попович їде на "Вуельту" капітаном

У суботу в іспанській Гранаді стартував останній гранд-тур року у професійному велоспорті "Вуельта-2008". У тритижневій велобагатоденці візьмуть участь чотири українці: Андрій Гривко та Володимир Дюдя представляють італійську команду "Мілрам". Володимир Густов ганяється за данську CSC, а Ярослав Попович захищає кольори "Саєнс Лотто" з Бельгії.

За 21 день гонщикам належить проїхати 3169 км. Першого тижня пелотон чекає індивідуальна розділка. Із сьомого етапу спортсмени долатимуть гірську місцевість. На сьомому-восьмому — чотири гірки першої категорії й одну — спеціальної.

До 13-го етапу траси будуть підходити майстри відривів, а не спринтери. Розв"язку очікують на 20-му етапі — гонка на час, яка складається з підйому на вершину першої категорії Альто де навасерда. Фінішує "Вуельта" в Мадриді.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував 28-річному Ярославу Поповичу.

— На "Вуельту" не планував їхати взагалі, — розповідає гонщик. — Але керівництво команди наполягло. Сказали, що не надто успішно виступав у сезоні, тому є шанс виправитися. У четвер почнуться основні етапи. За перемогу боротися буде складно, адже серед конкурентів два іспанські гонщики: переможець торішнього "Тур де Франс" Альберто Контадор та нинішні — Карлос Састера. Є ще один потужний іспанець Алехандро Вальверде. Планую хоча б на деяких етапах перемогти.

Зараз ви читаєте новину «Попович їде на "Вуельту" капітаном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі