четвер, 21 серпня 2008 18:21

Польські уболівальники вважали Глєба українцем

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Півзахисник збірної України Cергій Кравченко (№16) забив єдиний гол у матчі проти поляків
Півзахисник збірної України Cергій Кравченко (№16) забив єдиний гол у матчі проти поляків

"Думаю, Шевченко вже перейшов у "Мілан". Утім, запитайте про це в нього", — каже форвард збірної України 29-річний Андрій Воронін. Розмовляємо після товариського матчу Україна — Польща. Українці перемогли — 1:0.

За годину до гри на вулиці Зеленій, якою з центру найлегше дістатися до стадіону "Україна", такий же рух, як і зазвичай. Про те, що у Львові грає збірна України, можна було здогадатися неподалік стадіону. На кожному кроці компанії чоловіків "готуються" до гри — розпивають горілку і "Львівське" пиво. Розмови про футбол та Олімпійські ігри в Пекіні.

Неподалік літня жінка продає атрибутику української збірної. За шапку править 35 грн, шарфи віддає по 30, пропонує прапори різних розмірів. Підходять два чоловіки років по 30. Не торгуючись беруть три шарфи.

До стадіону прямує олімпійський чемпіон зі стрільби зі швидкострільного пістолета Олександр Петрів, 34 роки. Вітаю з перемогою, представляюся.

— Учора вранці прилетів до Києва, — дорогою до стадіону розповідає стрілець. — Дізнався, що мені присвоїли чергове військове звання — капітана, а також звання заслуженого майстра спорту. У Львів прибув кілька годин тому. Невдовзі тут обіцяють дати ордер на двокімнатну квартиру.

— Який прогноз на сьогоднішній матч? — запитую в чемпіона.

— 3:2 на користь України, — чую у відповідь. Переможе Україна.

Перед стадіоном збираються групи польських уболівальників. Підходжу до двох чоловіків та жінки.

— Приїхали з міста Замость, — розповідає Анна Круль. — 34 чоловіки і я одна, — сміється. — Польща виграє 2:1, — упевнена жінка.

Їй заперечує Яцек Міхалкевич.

— Україна сильніша, вона переможе 2:1.

Запитую, кого знають з українських футболістів. Називають Шевченка, Реброва, Глєба. Здивовані, коли кажу, що Глєб — білорус. Зі своїх називають воротаря Боруца, який виступає за "Селтік" з Шотландії.

За 20 хв. до початку зустрічі на трибунах не більш ніж 2 тис. глядачів. Під час матчу вболівальники заповнюють чашу "України" майже наполовину. Більшість глядачів розміщуються за воротами. Там квитки найдешевші — по 40 грн. Найдорожчі продають по 200.

Вокалісти "Піккардійської терції" в чорних костюмах із шарфами збірної виконують гімн України.

Активніше розпочали поляки. На трибунах також. Їм виділили десятий сектор.

На 12-й хвилині Воронін пробиває в поперечку. Трибуни вибухають. Після цього до кінця матчу вболівальники "синьо-жовтих" мають шумову перевагу. Надто коли стадіон вигукує "Слава Україні! — Героям слава!", а у другому таймі запускає хвилю. Найактивніший сектор — той, що під табло. Уболівальники вивісили банер "Павло Бородинський. Вічна пам"ять" — на честь фана "Карпат". Нещодавно він трагічно загинув дорогою до Кривого Рогу.

Перший тайм закінчується з рахунком 1:0 після гола Кравченка.

Вихід на початку другого тайму Шевченка львів"яни зустрічають гучніше, ніж оголошення прізвищ капітана команди Тимощука й нападаючого Вороніна.



Футбол. Товариський матч


Україна — Польща — 1:0 (1:0).

20 серпня. Львів. Стадіон "Україна". 19 тис. глядачів (розрахований на 28 051). 27 градусів.

Суддя: К. Налбандян (Вірменія).

Україна: П"ятов, Ярмаш, Михалик, Чигринський, Шевчук, Тимощук (к) (Левченко, 59), Голайдо, Назаренко (Гай, 70), Кравченко (Калиниченко, 63), Мілевський (Гоменюк, 54), Воронін (Шевченко, 46). Тренер: Олексій Михайличенко.

Польща: Фабіанський, Кокошка (Польчак, 46), Голанський (Ковальчик, 13), Дудка, Смолярек (Загорський, 46), Кржиновек, Єлень (Павловський, 75), Жевлаков (к), Блащиковський (Маєвський, 56), Левандовський, Муравський (Рожер Геррейро, 46). Тренер: Лео Беенгаккер (Нідерланди).

Гол: Кравченко (45+2).

Попередження: Ярмаш (22), Блащиковський (45+1).

Відбірний матч Кубка світу-2010

Казахстан — Андорра — 3:0

Товариські матчі

Білорусь — Аргентина — 0:0

Англія — Чехія — 2:2

Словенія — Хорватія — 2:3
Зараз ви читаєте новину «Польські уболівальники вважали Глєба українцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі