четвер, 06 березня 2008 16:02

"Після останньої заяви Сабо наші шляхи розійшлися"

  Ігор Суркіс вважає, що на чемпіонство в Україні претендуватимуть чотири команди
Ігор Суркіс вважає, що на чемпіонство в Україні претендуватимуть чотири команди

Київське "Динамо" нового календарного року перемагає. Однак команду залишає її капітан Сергій Ребров. Про це говоримо по телефону з президентом клубу Ігорем Суркісом, 49 років.

Чому не втримали Реброва?

— Тому що він захотів звільнити дорогу молодим. Так, як це свого часу зробили для нього. Я зробив усе можливе, щоб Сергій залишився. Пишуть, що Ребров пішов через гроші. Запевняю: я запропонував футболістові достатньо, щоб вирішити цю проблему. Але гарантувати місця в основі не міг.

Капітан заявив, що йому незручно зустрічатися з вами й повідомляти віч-на-віч своє рішення.

— Даремно. Жодних претензій до нього не маю. Порядний хлопець. Як і Шевченко, Белькевич, Федоров. Із двома останніми я нещодавно бачився. Запропонував їм у найближчі півтора-два тижні прийти до мене. Не можу не допомогти їм у працевлаштуванні.

У неділю динамівці перемогли в Дніпропетровську. Це була ідеальна гра киян?

— Ефективна — це точно. П"ять ударів — чотири голи. Передчуттів перед матчем у мене не було. Я останнім часом не їжджу на виїзні поєдинки команди в чемпіонаті України. Виняток — суперкубкові матчі. І ще в суботу ввечері не знав, чи буду у Дніпропетровську. А в неділю зранку вирішив — замовив літак, узяв найближчих друзів і вирушив на поєдинок. Із "Дніпром" класно зіграла вся команда, але за підготовку Допілки та Кравця я особисто подякував тренерові дубля Юрієві Калитвинцеву. І попросив не зупинятися на досягнутому.

Головний тренер команди Юрій Сьомін вважає, що "Динамо" може грати ще краще. Завдяки чому — внутрішнім резервам чи доукомплектації?

— Якщо наставник захоче купити ще кількох футболістів — без проблем. Однак я знаю: у нас непоганий добір виконавців. Ми провалилися у Лізі чемпіонів. І боляче було не стільки від самого факту поразок, а й від усвідомлення: класні футболісти серед динамівців є. А результату немає, бо немає команди.

"Динамо" відстає від "Шахтаря" на два очки і провело на один матч більше за гірників. Очних поєдинків у чемпіонаті з командою Ріната Ахметова не буде. Чи реально стати чемпіоном?

— Усяке може бути. Я думаю, що в нас легший календар. Важко буде у Львові та Харкові, де з "Металістом" ми граємо в останньому турі. Однак я не вимагаю ні обов"язкового чемпіонства, ні потрапляння до зони Ліги чемпіонів. Треба розуміти, що конкуренція в чемпіонаті зростає. Переможцями можуть бути чотири команди.

Якщо не потрапите до Ліги чемпіонів, то й заробити в турнірі не зможете.

— Торік за вихід до групового етапу ми отримали п"ять з половиною мільйонів євро. Краще б їх не бачити, ніж так ганьбитися в основному турнірі.

8 березня "Динамо" прийматиме запорізький "Металург". Як вважаєте, скільки глядачів прийде на зустріч?

— Тисяч десять, думаю, точно буде. А за гарної погоди можна сподіватися на повний стадіон (він вміщує трохи більше 16 тис. — "ГПУ").

Йожеф Сабо пішов з посади віце-президента динамівців. Ви були готові запропонувати йому нову роботу. Однак Сабо заявив, що хлопчиком на побігеньках у рідному клубі не буде. Як зреагували?

— Я вважав його своїм другом. Йожеф Йожефович вирішив спілкуватися зі мною через пресу. Якщо Сабо робить такі заяви, навіть не уточнивши, на якій подальшій клубній роботі я його бачу, вважатимемо, що наші шляхи розійшлися. Він називає себе висококласним фахівцем. У такому разі має бути затребуваним. Я його не тримаю. Можна подумати, що в "Динамо" Йожеф Йожефович колись у когось був на побігеньках. Може, він вважає, що я йому щось винен. Так повірте — нічого. А в мене претензій багато. Останні два роки, коли динамівці провалювалися у Лізі чемпіонів, футбольним господарством клубу керував Сабо.

Зараз ви читаєте новину «"Після останньої заяви Сабо наші шляхи розійшлися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі