четвер, 07 червня 2007 18:24

Перша помилка стане останньою

Весняний етап відбірного циклу Євро-2008 у групі 2, де грає національна команда України, довів: сюрпризів очікувати вже не доводиться. Можна наперед записати до активу фаворитів по дев"ять очок у матчах проти команд, яким вже нічого у цьому турнірі не "світить". Досвід минулих десятиліть доводить, що сенсаційні результати трапляються здебільшого на старті турніру, коли всі теоретично рівні. Наприклад, Грузія у нашій групі після двох перемог над Фарерами стала у вересні лідером турніру.

Із чотирьох команд, які після першого кола відбору зберегли шанси на два перші місця, "незаплановані" очки втратили поки що лише італійці, зігравши восени внічию із Литвою. Відтак усе вирішиться в іграх між Францією, Італією, Шотландією та Україною. У цьому турнірі зараз по шість очок у французів та італійців, і по два — у шотландців та українців. Немає жодного сумніву в тому, що Італія виграє у Франції, а Франція у Шотландії. Тож аби обійти лідерів, збірна України має перемогти в усіх шести матчах відбору, зокрема виграти у французів та італійців удома, а у шотландців на виїзді.

Виглядає так, що свій шанс Україна втратила минулої суботи у Парижі. Можна і хочеться вірити у неможливе. Якщо не у стовідсотковий результат українців, то в несподіваний програш наших конкурентів аутсайдерам. Такі сподівання — для слабких. Насправді сильні команди сподіваються тільки на себе. Тому перша ж втрата очок українцями у поточному відборі означатиме припинення боротьби за право зіграти у 2008-му на полях Швейцарії та Австрії.

Свій шанс Україна втратила минулої суботи в Парижі

Якщо в минулому циклі нам допомогли незібраність греків та турків, яка разом із фантастичним таланом нашої команди вивела Україну до фінального турніру Кубка світу, то нинішні суперники втрат собі не дозволяють, та й найбільший талан має свою межу.

Говорити про перспективи покращання гри збірної України в такому контексті, гадаю, недоречно. Навіть тренер збірної Олег Блохін нічого певного сказати про це не може.





Футбол. Відбірний турнір чемпіонату Європи-2008

Група 2

6 червня (середа)


Литва–Італія — 0:2

Франція–Грузія — 1:0

Фарери–Шотландія — 0:2

Турнірна таблиця


   І В  Н  П  М  О 
 1. Франція  7  6  0  1      15–2  18
 2. Італія  7  5  1  1      13–6  16
 3. Шотландія  7  5  0  2      13–6  15
 4. Україна  6  4  0  2      8–6  12
 5. Литва  7  2  1  4      4–7  7
 6. Грузія  8  2  0  6      13–14  6
 7. Фарери
 8  0  0  8      2–27  0


Наступні матчі

8 вересня (субота)
Грузія–Україна, Італія–Франція, Шотландія–Литва
Зараз ви читаєте новину «Перша помилка стане останньою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі