четвер, 10 січня 2008 17:23

Оптимальний календар матчів збірної України у відбірному турнірі Кубка світу

Оптимальний календар матчів збірної України у відбірному турнірі Кубка світу

11 cічня опівдні розпочнеться засідання виконкому Національної футбольної федерації (ФФУ). На ньому мають призначити нового головного тренера збірної України. Як стало відомо "ГПУ" із неофіційних джерел, ним стане колишній наставник київського "Динамо" Олексій Михайличенко, 44 роки. З осені 2004-го він очолював молодіжну збірну України.

14 січня у Загребі відбудеться зустріч представників команд, які гратимуть у шостій відбірній групі Кубка світу, — Хорватії, Англії, України, Білорусі, Казахстану та Андорри. Вони спробують сформувати календар матчів групового турніру.

За версією "ГПУ", найоптимальніший варіант такий.


1 тур. 6 вересня 2008 року. Україна — Хорватія

Хорвати — єдина команда групи, яка зіграє на Євро-2008. Після нього можна очікувати на млявий старт балканців у наступному відборі. До того ж невідомо, чи тренуватиме Хорватію після Євро-2008 її нинішній наставник Славен Білич. Удома в України шанс узяти три очки буде більшим. А почати з перемоги над одним із основних суперників дуже важливо.

2 тур. 10 вересня 2008 року. Білорусь — Україна

Через чотири дні після матчу з Хорватією можна їхати на виїзд. Найкраще після виснажливого поєдинку — на найближчий. До Мінська 600 км. Лідер білорусів Олександр Глєб виступає у Західній Європі, у нього сезон тільки розпочнеться.

3 тур. 11 жовтня 2008 року. Англія — Україна

Англійці у цю пору сезону ще не наберуть належної форми. Торік у середині жовтня вони програли ключовий матч Росії. Сподіватися на те, що Фабіо Капелло довго запрягатиме у Англії, як це було з "Реалом" 2006/07, навряд чи варто. "Ювентус", "Рома" та "Мілан" часів Капелло одразу успішно стартували.

4 тур. 15 жовтня 2008 року. Україна — Казахстан

Незважаючи на результати матчу на Туманному Альбіоні, треба завершити рік перемогою. Удома обіграти Казахстан можливо навіть після перельоту з Лондона.

5 тур. 28 березня 2009 року. Андорра — Україна.

6 тур. 1 квітня 2009 року. Україна — Андорра

Не дуже зручний період, бо весняна частина сезону почнеться для України відносно недавно. Краще гарантовано взяти шість очок у матчах із аутсайдером.

7 тур. 5 червня 2009 року. Хорватія — Україна

Кінець сезону і для наших гравців, і для хорватських "легіонерів". Останні можуть бути більш втомлені після закінчення чемпіонатів Англії та Німеччини, де виступають більшість балканців. Принаймні торік у цей період Хорватія вдома не обіграла Росію, у якої, щоправда, сезон був у розпалі.

8 тур. 5 вересня 2009 року. Україна — Англія

Початок чергового сезону для Англії.

9 тур. 9 вересня 2009 року. Україна — Білорусь

Сподівання, що білоруси до того часу не матимуть шансів на продовження боротьби і не дуже пручатимуться. Особливо на виїзді.

10 тур. 11 жовтня 2009 року. Казахстан — Україна

Найбільш далекий виїзд краще проводити у рамках неспареного туру. До того ж суперник навряд чи буде мотивованим.


Запрошуємо всіх давати свої варіанти у коментарях до статті!!!

Зараз ви читаєте новину «Оптимальний календар матчів збірної України у відбірному турнірі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі