середа, 03 лютого 2010 17:39

Олена Бондаренко стала двадцять шостою

Автор: фото: REUTERS/ Vivek Prakash
  Переможниця чемпіонату Австралії, перша ракетка Серена Вільямс (ліворуч) та Жюстін Енен  —  колишня найсильніша тенісистка планети після дворічної відсутності повернулася у спорт
Переможниця чемпіонату Австралії, перша ракетка Серена Вільямс (ліворуч) та Жюстін Енен — колишня найсильніша тенісистка планети після дворічної відсутності повернулася у спорт

Українка Олена Бондаренко, 25 років, встановила кілька досягнень на відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу — першому в році турнірі серії Великого шолому. Призовий фонд — $24 млн.

Уперше в історії країни та в особистій кар"єрі Олена вийшла в четверте коло цих змагань. У третьому колі Бондаренко перемогла колишню першу ракетку світу Єлену Янкович — 6:2, 6:3. Попередні дев"ять зустрічей із сербкою українка незмінно програвала. В 1/8 фіналу Олена поступилася Цзе Чжен із Китаю — 6:7, 4:6.

За турнір Бондаренко-старша заробила 280 очок і $89 тис. У новому рейтингу вона піднялася на 26-ту позицію. Найвища позиція Олени в кар"єрі — 19-та.

Решта українок виступили невдало. Вікторія Кутузова та Юліана Федак вилетіли в першому колі, а Катерина Бондаренко — на другій стадії змагань.

Уперше в історії тенісу України в основну сітку змагань потрапили троє українців.

Перша ракетка країни Сергій Стаховський уже на старті програв майбутньому півфіналісту Жо-Вілфріду Цонга з Франції.

Однак "кваліфаєр" Ілля Марченко, 21 рік, та Іван Сергєєв, 20 років, не тільки вперше грали на такому рівні, а й пройшли перше коло. У другому вони програли елітним тенісистам Миколі Давиденку та Хуану Вердаско. Донеччанин Марченко посів 102-ге місце в рейтингу, а Сергєєв із 209-го злетів на 170-те.

Серед чоловіків уп"яте цей турнір виграв швейцарець і лідер світового тенісу Роджер Федерер. У фіналі він у трьох сетах переміг шотландця Енді Маррея.

Жіночий фінал став великим поверненням бельгійки Жюстін Енен. Для колишньої першої ракетки світу це був лише другий турнір після відновлення кар"єри. Тріумфувати в Австралії їй завадила американка Серена Вільямс, непереможна в Мельбурні два роки. Вона очолює світовий жіночий рейтинг.

Зараз ви читаєте новину «Олена Бондаренко стала двадцять шостою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі