неділя, 24 червня 2007 16:17

Олександр Волинець може закінчити кар"єру

  Олександр Волинець каже, що його травма — наслідок недбалості по відношенню до себе
Олександр Волинець каже, що його травма — наслідок недбалості по відношенню до себе

Бронзовий призер чемпіонату світу-2006 Олександр Волинець, 32 роки, може завершити спортивну кар"єру через травму спини. Про це тернопільський плавець заявив кореспондентові "ГПУ".

— Болячка дала про себе знати на березневому чемпіонаті світу в Мельбурні, — розповідає він. — У басейн повернутися не зумів, хоча навіть виїжджав до Ялти на навчально-тренувальний збір.

Як нині почуваєтеся?

— Краще. Лікуюся в Тернополі. Шок через можливе завершення кар"єри вже минув. Як буде, так буде.

Через рік — Олімпіада в Пекіні. Встигнете здобути олімпійську ліцензію?

— Головний тренер української збірної Іван Сивак дав мені відпустку до 1 вересня. Після цього маю бути у розпорядженні команди. А ліцензію можна здобути, вигравши лютневий чемпіонат України, а потім виконавши норматив на березневому чемпіонаті Європи.

Ваша травма — наслідок великих фізичних навантажень?

— Ні, це наслідок моєї недбалості по відношенню до самого себе. Річ у тім, що в молодості я переніс запалення, яке не долікував до кінця. Тоді здавалося, що все минеться само собою. І справді, на молодому організмі воно не позначилося, зате нагадало про себе зараз, коли мені вже 32. Рецидив проявився при перельоті з України до Австралії, на чемпіонат світу. У тренувальному залі відчув страшенний біль. Поставити мене на ноги виявилося не до снаги ні лікарям збірної, ні тернопільським медикам (вдома пролежав у лікарні з 13 по 30 квітня). У мене запалені п"ять перших хребців, особливо — четвертий і п"ятий. Оскільки ж у плаванні кролем основне навантаження лежить на перших трьох хребцях, виходить, що плавати вільним стилем поки що не можу взагалі.

Не думали над тим, що краще покинути спорт, але залишитися здоровим?

— Думав. Але лікарі запевняють, що я можу видужати. От виграю медаль у Пекіні, і тоді навідпочиваюся вдосталь, — сміється. — Та й претендентів на моє місце на 50-метрівці вільним стилем у збірній немає. Навіть із 23 секунд інші не випливають, не кажучи вже про 22.

Найкращий результат Волинця — 21,97. Тернополянин показав його на чемпіонаті Європи-2006 в Будапешті.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Волинець може закінчити кар"єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі