пʼятниця, 18 липня 2008 16:40

Олександр Глєб перейшов з "Арсеналу" до "Барселони"

  За ”Арсенал” Олександр Глєб відіграв три роки. У сезоні 2005/06 грав у фінальному матчі Ліги чемпіонів
За ”Арсенал” Олександр Глєб відіграв три роки. У сезоні 2005/06 грав у фінальному матчі Ліги чемпіонів

Півзахисник збірної Білорусі Олександр Глєб, 27 років, перейшов із лондонського "Арсеналу" до іспанської "Барселони". Сума трансферу становить 15 млн євро. Ще 2 млн "Арсенал" отримає, якщо іспанський клуб наступного сезону виграє чемпіонат Іспанії або Лігу чемпіонів.

Глєб перейшов до "Арсеналу" влітку 2005 року з німецького "Штутґарта". У першому ж сезоні білоруса в Лондоні його клуб дістався до фіналу Ліги чемпіонів, де програв "Барселоні".

— Мріяв перейти до "Барси", — пояснює Олександр свій вибір. — Готовий грати на будь-якій позиції в іспанському клубі. Навіть воротарем.

Менеджер футболіста Микола Шпілевський розповів "ГПУ", що Глєб мав кілька вигідних запрошень.

— Сенсу уточнювати ці клуби вже немає, — каже Шпілевський. — "Барсу" Саша обрав тому, що ігровий стиль каталонського клубу якнайкраще йому підходить.

Сам футболіст зізнався, що в Лондоні йому жити некомфортно.

— Так, незручності були, — підтверджує менеджер. — Проте головна причина не в цьому — від запрошень до "Барселони" не відмовляються.

Зарплату футболіста Шпілевський не коментує. За інформацією англійської преси, футболіст отримуватиме в Іспанії 78 тис. євро на тиждень — удвічі більше, ніж в "Арсеналі".

У 1999 році Глєб, будучи футболістом борисівського БАТЕ, приїжджав на оглядини до київського "Динамо", але тодішньому чемпіону України не підійшов.

— У Києві мені не зовсім сподобалося, — розповідав пізніше футболіст. — Команда вийшла до півфіналу Ліги чемпіонів і спочивала на лаврах. До молоді було не дуже схвальне ставлення. Після мого від"їзду до Києва кликали знову, але відмовився. Хоча завжди мріяв попрацювати з Валерієм Лобановським.

Президент "Динамо" Ігор Суркіс пояснив причину першої відмови від білоруса.

— Один із наших тренерів сказав, що в Глєба підвищений тиск. Після цього Лобановський заявив, що гравці з підвищеним тиском нам не потрібні.

У збірній Білорусі Олександр дебютував у жовтні 2001-го. Півтора року тому в нього виник конфлікт із партнерами по команді, які звинуватили півзахисника в егоїзмі. Мовляв, коли збірна вирушає на міжнародний матч, усі футболісти їдуть в аеропорт на автобусі, а Глєб на машині. Але нинішній тренер збірної німець Бернд Штанґе готовий надавати привілеї для лідера. Пояснює це його роллю в команді та щільним графіком міжнародних матчів.

Улітку цього року Глєб одружився з колишньою солісткою групи "Топлес" Анастасією Косенковою.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Глєб перейшов з "Арсеналу" до "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі