вівторок, 31 липня 2007 16:39

Олег Венглинський у школі грав Голохвастова

 

Після того як Олег Венглинський, 29 років, позаторік залишив "Дніпро", його кар"єра пішла на спад. Спочатку не склалося в грецькому клубі АЕК. Рік тому Олег перейшов до "Чорноморця", але своєї гри досі не знайшов. Якщо не рахувати гола, забитого минулого тижня на чужому полі "Лансу" в матчі за право витупати в Кубку УЄФА. Але він не допоміг команді. Французи провели у ворота одеситів три голи і залишили наших земляків поза євротурніром.

Розмовляємо з Венглинським по телефону.

Олег, не жалкуєте, що уклали трирічний контракт з "Чорноморцем"?

— Ні. Я хотів повернутися з Греції до України, і зробив правильний вчинок. Звичайно, торік продемонстрував зовсім не ту результативність — лише три голи за сезон. Розумію, що фани "Чорноморця" за це тримають на мене образу. Я перед ними дійсно в боргу. Але борги я завжди віддаю. Цього сезону забиватиму значно більше.

Де провели відпустку?

— Спочатку думав з"їздити на один з грецьких курортів. Але керівництво "Чорноморця" вирішило не відпускати нас надовго. Я навіть не встиг побувати в рідному Києві. Щодня з дружиною й донькою ходили на одеський пляж. Добре, що квартира біля Чорного моря.

Кажуть, ви любите рибалити?

— Так, у багажнику моєї машини постійно лежить гумовий надувний човен, сітки, інші рибальські снасті. Правда, користуюся ними не так часто, як хотілося б.

Ви максималіст?

— Так, в усьому намагаюся досягнути максимуму. Коли захопився рибальською справою, став читати спеціальну літературу, ходити до рибальських магазинів, спілкуватися з професіоналами.

У магазинах вас упізнають?

— Коли як. Багато рибалок футболом взагалі не цікавляться. А дехто впізнавав. Бувало, навіть потім брали з собою, показували рибні місця.

Вашим рекордним уловом залишається 9-кілограмовий короп?

— Так, його я зловив на платному озері. До речі, короп той виявився старим, швидше за все, несмачним. Тому я його назад у ставок і випустив.

Пропонують розписатися на грошах. Я категорично відмовляюся

А їсти рибу любите?

— Ні, як і більшість професійних рибаків. Тому свій улов без жалю роздаю людям, які рибалять поряд.

У розмові ви використовуєте зворот "в высшей степени профессионал". Вам він так подобається?

— Дуже. Вперше почув його від коментатора Володимира Маслаченка. Так він в ефірі називав себе. Я ж, коли так представляюся, говорю з певною часткою іронії.

Звідки ще перефразовуєте мовні звороти?

— З книги "12 стільців". Остап Бендер — мій найулюбленіший літературний герой.

У школі ви захоплювалися самодіяльністю?

— Так, хоча часу на навчання залишалося небагато. Вчителі не вірили, що я зможу стати серйозним футболістом. Говорили: Олег, кидай цю справу і вчися. Поступиш в інститут, станеш людиною. Можу лише з вдячністю пригадати вчителя української літератури. Він якось вручив мені книгу Михайла Старицького "За двома зайцями". Сказав: "Її ти повинен вивчити напам"ять. Ми ставимо спектакль. Гратимеш Голохвастова. Зіграєш нормально — пробачу всі борги". І я зіграв головну роль. Потім грав Пузиря в комедійній постановці "Сто тисяч". Зараз, правда, не пам"ятаю, хто автор — Карпенко-Карий чи Нечуй-Левицький.

Був автограф, який найбільше запам"ятався?

— Якось підійшла дівчина, оголила груди й попросила там поставити автограф. Як зміг, так і розписався. Це було після одного з матчів чемпіонату України. Не пам"ятаю після якого — тоді я ще грав за "Дніпро". Також нерідко пропонують розписатися на грошах. Я категорично відмовляюся. Вважаю, що вони не для цього призначені.

А жіночі груди — для цього?

— Пропозиція дівчини застала мене зненацька. Плюс вона дуже просила. До того ж було помітно, що дівчина не зовсім адекватно поводиться.

Дружина не ревнує?

— Спочатку було таке. Але потім вона зрозуміла, що спілкування з уболівальниками — частина моєї роботи. А приводів для серйозного занепокоєння я їй ніколи не давав.

1978, 21 березня — Олег Венглинський народився в Києві
1997–2002 — грав у київському "Динамо"
2002 — перейшов до дніпропетровського "Дніпра"
2003 — визнаний найкращим футболістом України
2005 — почав виступати за грецький АЕК
2006 — підписав трирічний контракт з одеським "Чорноморцем"
Одружений, має доньку.
У складі "Динамо" провів 25 матчів, забив 9 м"ячів. У "Дніпрі" 56 матч — 31 м"яч.
Зіграв 10 поєдинків за збірну України, забив один м"яч

Зараз ви читаєте новину «Олег Венглинський у школі грав Голохвастова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі