пʼятниця, 07 грудня 2007 17:01

Олег Блохін пішов зі збірної України

Автор: фото: REUTERS
  Олег Блохін на засіданні виконкому Федерації футболу України 6 грудня. Найбільш вірогідним наступним місцем його роботи називають ФК ”Москва”
Олег Блохін на засіданні виконкому Федерації футболу України 6 грудня. Найбільш вірогідним наступним місцем його роботи називають ФК ”Москва”

У четвер відбулося засідання виконкому Національної футбольної федерації. На порядку денному лише одне питання: чи продовжуватиме Олег Блохін роботу з національною збірною України.

Слово надають тренерові. Перед Олегом Володимировичем лежить аркуш із основними тезами звіту. Однак під час виступу Блохін майже не дивиться в нього.

— Результат збірної останнього відбірного циклу — це падіння, — каже Олег Блохін, 55 років. — У цій ситуації я та тренерський штаб вирішили подати у відставку. Мотив: я вичерпав себе на цій посаді.

Виконком ФФУ визнає гру збірної України у кваліфікації Євро-2008 незадовільною. Потім віце-президент Національної федерації Сергій Стороженко цікавиться у Блохіна, чи змінить він рішення в разі неприйняття його відставки.

— Я не дівчина, щоб мене вмовляли, — різко відповідає тренер. — Мій контракт закінчився. Не хочу його продовжувати. Маю бажання спробувати себе у клубному футболі. Хоча контракту з клубом поки що не підписував. Думаю, збірну має прийняти український фахівець. Кандидатуру я рекомендував. Але прізвища не називатиму.

Президент ФФУ Григорій Суркіс зізнається, що дізнався про  рішення Блохіна тиждень тому. Нині він не знає, хто буде наставником збірної.

Кореспондент "ГПУ" спілкується з Сергієм Стороженком, 58 років, заступником Суркіса.

— Насамперед треба визначитися, який тренер нам потрібен — зарубіжний чи український, — каже він. — Я можу назвати кілька вітчизняних фахівців, здатних узяти збірну, — Протасов, Дем"яненко,  Мунтян, Фоменко, Маркевич.

Нині вільні три топ-тренери: італійці Фабіо Капелло та Марчелло Ліппі й португалець Жозе Моурінью. Чи маємо ми достатні фінансові можливості та авторитет, щоб запросити одного з них до збірної?

Блохін не мав мотивації, і це передавалося футболістам

— Так. Вітчизняна федерація готова зробити гідну пропозицію цим тренерам, — запевняє Стороженко.

Чому Блохін "провалив" відбір на Євро-2008?

— Тренер вичерпав свої можливості. Не мав мотивації, і це передавалося футболістам. Кажуть, Блохін очолить футбольний клуб "Москва". Не впевнений, що там у нього вийде.

— Україні не потрібен іноземний фахівець, — говорить "ГПУ" колишній воротар збірної СРСР, спортивний коментатор Володимир Маслаченко, 71 рік. — Але сильнішого за Блохіна не знайти — за всієї поваги до Олега Протасова та Олексія Михайличенка. Блохін — тренер із Божим вогником. Людина, яка не декларувала сліпого поклоніння методам Валерія Лобановського. Буду радий бачити його у ФК "Москва". Та керівництвові клубу доведеться зіткнутися з честолюбним та впертим тренером, який має дати результат — принаймні третє місце в чемпіонаті.

Генеральний директор ФК "Москва" Юрій Білоус відмовився коментувати інформацію щодо можливого приходу Блохіна. Сказав, що назве прізвище тренера команди після 15 грудня.

Олега Блохіна запрошували до київського "Динамо". Президент клубу Ігор Суркіс, 48 років, каже, що питання з тренером вирішуватимуть після закінчення першої частини сезону.

— Хто ним буде, Блохін чи інший, говорити зарано, — додає він.

Зараз ви читаєте новину «Олег Блохін пішов зі збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі