пʼятниця, 15 лютого 2008 15:53

Оксана Хвостенко виграла другу "бронзу" чемпіонату світу

  Оксана Хвостенко на чотирьох вогневих рубежах припустилася одного промаху. Влучна стрільба — її козир
Оксана Хвостенко на чотирьох вогневих рубежах припустилася одного промаху. Влучна стрільба — її козир

У четвер 30-річна українська біатлоністка Оксана Хвостенко завоювала другу бронзову медаль на чемпіонаті світу у шведському Остерсунді. Хвостенко стала третьою в індивідуальній гонці на 15 км. Вона припустилася одного промаху та поступилася переможниці росіянці Єкатерині Юр"євій 2,24 сек. Другою фінішувала німкеня Мартіна Глагов. Тиждень тому Хвостенко виграла бронзову нагороду у спринтерській гонці на 7,5 км.

— Ми сподівалися на такий результат. Знали, що якщо Оксана добре відстріляється, то може розраховувати на високий результат, — каже після гонки головний тренер збірної України Євген Колупаєв.

Ще дві українки потрапили у двадцятку: Віта Семеренко фінішувала 13-ю (3 промахи), Оксана Яковлєва — 20-ю (2 промахи), Валентина Семеренко з п"ятьма промахами стала 32-ю.

Про потенціал Хвостенко розмовляємо з бронзовим призером Олімпіади-1994 Валентиною Цербе, 39 років.

— Козир Хвостенко — якісна стрільба, — вважає Цербе. — Зі швидкістю має проблеми не лише вона, а й інші наші біатлоністки: немає нормальної технічної бази, щоб намотувати кілометри не тільки у гонках, а й на тренуваннях. Із німкенями та росіянками нашим сперечатися нереально, перш за все тому, що в суперниць є "лава запасних" — 4–5 біатлоністок найвищого класу. Це дозволяє тренерам рівномірно розподіляти силу спортсменок на таких турнірах, як чемпіонат світу та Європи. У нас же Хвостенко бігає чи не щодня.

На думку олімпійської призерки, Оксана Хвостенко входить до десятки найсильніших біатлоністок світу.

— Вона бере старанністю. Як і всі нинішні біатлоністки. Моє покоління — Лемеш, Водоп"янова, Петрова, Зубрилова — було більш талановитим. Але після нього в українському жіночому біатлоні був провал. Тільки зараз потроху з"являються "медальні" біатлоністки — Вайгіна-Єфремова (вона була третьою на Олімпіаді-2006. — "ГПУ"), Хвостенко.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Хвостенко виграла другу "бронзу" чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі