четвер, 20 березня 2008 18:06

Норвезький арбітр не дав пенальті у ворота чемпіона України

Фаворити українського футболу — київське "Динамо" та донецький "Шахтар" — здобули перемоги в перших півфінальних матчах Кубка України. Гірники на виїзді обіграли одеський "Чорноморець" — 2:1. Кияни з таким самим рахунком удома —  донецький "Металург".

Поєдинок у Києві продовжив серію матчів, у яких грубих помилок припускався основний голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський, 33 роки. Після "сухої" гри у Дніпропетровську, де у воротаря гостей майже не було роботи, Шовковський "привіз" гол у матчі із запорізьким "Металургом" та кутовий, після якого "Карпати" вразили його ворота. У середу перший номер збірної України не впорався з нескладним ударом Косиріна. Шовковський після матчу пояснив свою помилку відскоком м"яча, який перед ним ударився об землю.

— Шовковський — класний голкіпер, тут сумніву немає, — каже "ГПУ" колишній воротар харківського "Металіста", чемпіон світу-1977 серед юніорів Юрій Сивуха, 50 років. — Із воротарем таке буває: наче до гри почуваєш себе прекрасно — у ході матчу вона не йде. А буває і навпаки. У Шовковського вічна проблема: у матчах з українськими командами він без роботи. Тому так і виходить, що помиляється частіше на внутрішньому рівні, ніж на міжнародному, де суперники не дають йому перепочинку. Чи треба звільнити Олександра на наступні кілька матчів? Тільки якщо Шовковський сам скаже, що хоче взяти паузу.

Поєдинок "Динамо" — "Металург" обслуговував норвезький арбітр Том Овребо. Наприкінці матчу за рахунку 1:1 після контакту з Тарасом Михаликом у штрафному майданчику киян впав Олександр Косирін.

— Ми дивилися епізод із колегами та зійшлися на думці, що треба було призначати пенальті у ворота "Динамо", — пояснює "ГПУ" колишній арбітр сімферополець Василь Туховський.

Повторні півфінальні матчі Кубка України відбудуться 16 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Норвезький арбітр не дав пенальті у ворота чемпіона України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі