пʼятниця, 31 березня 2017 05:45

Нікому просити відставки Реброва

Київське "Динамо" провалило цьогорічний сезон. У Лізі чемпіонів команда посіла останнє ­місце. І давно втратила шанси на чемпіонство. Найгірше — в киян зовсім немає гри. Окрім грудневого матчу з "Бешикташем", коли виграли 6:0, більше й згадати нічого. У решті динамівці мучилися самі й мучили суперника. Тренер тасував склад, але нічого не виходило.

Картина звична для останнього десятиліття. Новий тренер починає за здоров'я, але швидко завершує за упокій. Так було з Валерієм Газзаєвим і Юрієм Сьоміним під час його другого приходу. Команда стала безвольна й зовсім не бігла. В Олега Блохіна й згадати нічого. На полі був суцільний морок.

Нинішній наставник Сергій Ребров протримався найдовше. Він прийшов три роки тому і швидко налагодив справи. "Динамо" грало, а не мучилося, майже півтора року. Все закінчилося минулої ­весни. Кияни ніби заціпеніли. За інерцією вони ще посіли перше місце. Але дві поразки від "Шахтаря" із загальним рахунком 0:6 стали серйозним ударом по репутації чемпіона минулого сезону.

І ось стара класична історія. Гри немає, надії на неї теж зникли. Тренер час від часу конфліктує з гравцями. У пресі регулярно називають прізвища можливих наступників Реброва.

У старі часи тиск на тренера-­невдаху був такий сильний, що йому просто нікуди було подітися. Лише йти у відставку. Нині весь український футбол перебуває у найбільшій за 25 років незалежності кризі. Тиск на Реброва виглядає сміхотворним. На матчі прем'єр-ліги ходять лише затяті фанати. Відставки просто нікому попросити.

5 трофеїв здобув Сергій Ребров як головний тренер київського "Динамо". Двічі виграв національний чемпіонат і Кубок, одного разу — Суперкубок України.

Зараз ви читаєте новину «Нікому просити відставки Реброва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі