середа, 18 червня 2008 16:19

Нідерланди витягнули Італію до чвертьфіналу

Автор: фото: REUTERS/Max Rossi
  Арбітр матчу Любош Михел (праворуч) вилучає з поля захисника збірної Франції Еріка Абідаля. Вихід лівого оборонця Абідаля у центр захисту був помилкою тренера Раймона Доменека
Арбітр матчу Любош Михел (праворуч) вилучає з поля захисника збірної Франції Еріка Абідаля. Вихід лівого оборонця Абідаля у центр захисту був помилкою тренера Раймона Доменека

Збірна Італії зберігає шанси стати третьою командою у світі, яка за два роки виграла світовий та європейський чемпіонати. Раніше таке вдавалося збірній Німеччини (1972-го й 1974 року) та Франції (1998-го й 2000 року).

Пробитися до плей-офф Італії допомогла збірна Нідерландів. Команда Марко ван Бастена обіграла Румунію, яка була найреальнішим претендентом на друге місце. Італія перемогла Францію і вийшла до чвертьфіналу.

У ньому італійці протистоятимуть іспанцям. Матч відбудеться у неділю. Сьогодні зустрінуться Португалія — Німеччина, завтра — Хорватія — Туреччина. У суботу Нідерланди змагатимуться зі шведами чи росіянами, які грали між собою вчора ввечері.


Сергій Морозов, заслужений тренер України, 58 років:

— Збірна Нідерландів продовжує здобувати прихильників у своїх лавах. Думаю, стратегічно ван Бастен діє абсолютно правильно: якщо в тебе йде гра, а кілька виконавців, які не потрапляють до основного складу — Хюнтелар, ван Персі, — хочуть довести, що гідні виходити зі стартових хвилин у вирішальних матчах, треба показувати весь свій потенціал незалежно від турнірних завдань. Румунія показала, що не готова грати першим номером. На контратаках — завжди, але не більше.

Італійцям пощастило в матчі із французами. По-перше, травма Рібері уже на 10-й хвилині поєдинку. Без Франка нікому було розвивати атаки Франції: Анрі та Бензема доводилося починати їх із глибини, а на вістрі було порожньо.

По-друге, не виправдав себе хід Доменека, який випустив номінально лівого захисника Абідаля в центр оборони. Йому не вистачило навичок на цій позиції у протистоянні з Тоні. Й це визначило результат матчу.



Футбол. Чемпіонат Європи-2008. 3 тур. Група "С"


Нідерланди — Румунія — 2:0 (0:0).

17 червня. Берн (Швейцарія). Стадіон "Стад де Сюїсс". 30 тис. глядачів (розрахований на 30 тис. осіб). +20°C.

Суддя: М. Бузакка (Швейцарія).

Нідерланди: Стекеленбурґ, Буларуз (Мелхіот, 58), Хейтінґа, Баума, де Клер, Афеллай, де Зеув, Енґелар, Роббен (Куйт, 61), ван Персі, Хюнтелар (Веннеґор оф Хесселінк, 82). Тренер: Марко ван Бастен.

Румунія: Лобонт, Контра, Тамаш, Гіоня, Рац, Ківу, Кодря (Діке, 72), Кочіш, Ніколіце (Петре, 82), Муту, М. Нікулае (Д. Нікулае, 59). Тренер: Віктор Піцурке.

Голи: Хюнтелар (54), ван Персі (87).

Попередження: Ківу (78).

Франція — Італія — 0:2 (0:1).

17 червня. Цюріх (Швейцарія). Стадіон "Летциґрунд". 30 тис. глядачів (розрахований на 30 тис. осіб). +21°C.

Суддя: Л. Михел (Словаччина).

Франція: Купе, Клер, Абідаль, Ґаллас, Евра, Тулалан, Макелеле, Ґову, Рібері (Насрі, 10; Бумсонґ, 26), Анрі, Бензема. Тренер: Раймон Доменек.

Італія: Буффон, Дзамбротта, Пануччі, К"єлліні, Ґроссо, Де Россі, Ґаттузо, Пірло, Перротта, Кассано, Тоні. Тренер: Роберто Донадоні.

Голи: Пірло (25, з пенальті). Де Россі (62).

Попередження: Евра (18), К"єлліні (45), Пірло (45), Ґаттузо (54), Бумсонґ (72), Анрі (85).

Вилучення: Абідаль (25, фол останньої надії).


Турнірна таблиця:

   І В  Н  П  М  О 
 1. Нідерланди  3  3  0  0  9–1  9
2.  Італія  3  1  1  1  3–4  4
3.  Румунія  3  0  2  1  1–3  2
4.  Франція  3  0  1  2  1–6  1



Телетрансляції та судді Євро-2008, 1/4 фіналу


19 червня (четвер)

21. 45. Португалія — Німеччина (Базель, Швейцарія)

Суддя: П. Фредфельдт (Швеція)

Дискваліфіковані: немає — немає

Травмовані: немає — Фрінгс, Подольський

ТБ: УТ-1 (коментатор — Моралес)

"Спорт-1" (Джулай/Босянок, із Базеля)

"НТВ+футбол" (Маслаченко, із Базеля)

Шанси на вихід до півфіналу

(версія "ГПУ"): 50%–50%

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди витягнули Італію до чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі