пʼятниця, 06 грудня 2019 00:45

Нідерланди грають у контроль м'яча, Австрія — в силовий футбол

Збірні Нідерландів та Австрії — суперники футбольної команди України у фінальній частині Євро-2020. Нідерланди — команда, що посіла друге місце у відборі на Євро-2020, поступившись Німеччині. Влітку наш майбутній суперник у фінальному матчі Ліги націй програв Португалії на її полі.

Збірна Нідерландів пропустила Євро-2016 і Кубок світу-2018. Торік у лютому команду очолив 56-річний Роналд Куман. Під його керівництвом команда любить контролювати м'яч у середині поля, диктувати свої умови супернику. В "помаранчевих" немає вираженого центрфорварда. Є група футболістів атаки, які постійно міняються, заплутуючи суперника. Вони швидкісні й люблять простір. Команда зазвичай грає традиційні 1–4–3–3, але може міняти схеми. Куман пробує варіанти із трьома центральними захисниками. В його розпорядженні чи не найсильніша пара центральних захисників — Вірджил Ван Дейк і Матейс Де Лігт.

Збірна Австрії посіла друге місце у відбір­ній групі, поступившись Польщі. Тренує команду німець 53-річний Франко Фода. Грає за схемою 1–4–2–3–1, сповідує силовий футбол. Більшість футболістів представляють чемпіонат Німеччини. Найвідоміший — Давид Алаба, 27 років, із "Баварії". Може зіграти і в захисті, і в середній лінії. Виділяється також 25-річний Марсель Забітцер із "Лейпцига".

Четвертий учасник групи визначиться 31 березня після стикових матчів у Лізі націй. Ним стане або Румунія, або одна з чотирьох команд — Косово, Північна Македонія, Грузія, Білорусь.

Найближчий матч збірна України проведе 27 березня. Зіграємо товариський поєдинок із чемпіоном світу Францією на її полі. 30 березня — з Польщею, також на виїзді. 2 та 7 червня — ще дві контрольні зустрічі. Головний тренер збірної України Андрій Шевченко хотів би їх провести з командами Вельсу та Угорщини.

Євро-2020. Фінальний турнір. 12 червня — 12 липня

Група "А": Туреччина, Італія, Вельс, Швейцарія

Група "В": Данія, Фінляндія, Бельгія, Росія

Група "С": Нідерланди, Україна, Австрія, команда — володар однієї з чотирьох путівок через Лігу націй

Група "D": Англія, Хорватія, Чехія, команда — володар однієї з чотирьох путівок через Лігу націй

Група "Е": Іспанія, Швеція, Польща, команда — володар однієї з чотирьох путівок через Лігу націй

Група "F": Франція, Німеччина, Португалія, команда — володар однієї з чотирьох путівок через Лігу націй

Календар матчів збірної України у груповому турнірі Євро-2020

Перший тур

14 червня, неділя

Амстердам, Нідерланди

22:00, тут і далі час — київський. Нідерланди — Україна

Другий тур

18 червня, четвер

Бухарест, Румунія

16:00 Україна — Румунія/Косово/Білорусь/Грузія/Північна Македонія

Третій тур

22 червня, понеділок

Бухарест, Румунія

19:00 Україна — Австрія

Примітка: До 1/8 фіналу виходять дві найкращі команди групи, а також чотири із шести серед тих, що посіли треті місця. Найімовірніше, ми будемо другими й зіграємо з Іта­лією у 1/8 фіналу. Матч відбудеться в Лондоні. Якщо станемо третіми і пройдемо, то нас очікує Іспанія або переможець групи із Фран­цією, Португалією та Німеччиною.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди грають у контроль м'яча, Австрія — в силовий футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі