вівторок, 18 березня 2008 14:09

Несмачний заслужив на вилучення

В останньому турі чемпіонату України було кілька резонансних рішень арбітрів. Їх для "ГПУ" прокоментував голова суддівського комітету Віктор Дердо, 54 роки.

У п"ятничному матчі "Харків" — "Таврія" львівський арбітр Андрій Шандор не призначив пенальті у ворота гостей. Він помилився?

— Так, це визнав інспектор поєдинку. Шандор стверджує, що з його ракурсу пенальті не виглядав стопроцентним, тому він його і не призначив. Навіть запис пообіцяв надіслати.

Поєдинок "Карпати" — "Динамо". Сімферополець Володимир Сіренко за грубу гру не показує попередження киянину Несмачному.

— Помилково. Сіренко обрав таку манеру ведення матчу, що мав давати повторний "гірчичник" динамівцю та вилучати його з поля. Він і сам це визнав. А от вирішальний гол Гіоане провів за правилами — у Юссуфа був пасивний офсайд, — пояснює Дердо.

У зустрічі "Шахтар" — "Металіст" київський суддя Олег Деревинський призначив пенальті у ворота господарів. Згодом він вилучив капітана гірників Даріо Срну.

— Контакт футболіста "Шахтаря" Развана Раца та його опонента Северина Ганчарчика був. Відповідно суддя вчинив правильно. Срна ж заробив дві жовті картки — тут не може бути питань.

Матч "Арсенал" — "Ворскла" обслуговував харків"янин Анатолій Абдула. У поєдинку двічі було призначено одинадцятиметрові на користь кожної з команд.

— Пенальті у ворота "Арсеналу" можна було не ставити, зіткнення арсенальця Беньо та полтавця Цихмейструка — суто ігрове. Погано, що помічник арбітра не просигналізував головному про це, бо асистент краще бачив епізод. А "Ворскла" навряд чи повинна нарікати на одинадцятиметровий у свої ворота — гру рукою полтавця можна було фіксувати.

Поєдинок "Чорноморець" — "Закарпаття". Суддя Ігор Іщенко зарахував гол гравця "моряків" Мельо, проведений, на думку гостей, з положення поза грою.

— Мельо перебував у правильній позиції на одній лінії з захисниками. У таких випадках арбітри мають трактувати епізод на користь команди, що атакує, — розтлумачив Віктор Григорович.

Зараз ви читаєте новину «Несмачний заслужив на вилучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі