вівторок, 26 червня 2007 16:08

НБА недорахувалася трьох мільйонів доларів

Ще місяць тому комісар північноамериканської баскетбольної асоціації (НБА) Девід Стерн міг бути задоволеним: плей-офф сезону 2006/2007 малопрогнозований. У першому раунді зійшли торішній чемпіон Ліги "Маямі" та переможець регулярного чемпіонату "Даллас". До фіналу несподівано пробився "Клівленд" Леброна Джеймса", якого за океаном просто обожнюють.

Однак команда підклала свиню господареві НБА: він програв "всуху" фінальну серію. НБА недорахувалася від продажу прав на телетрансляції та реалізації квитків $3 млн. За останні 20 років лише два фінальні протистояння були такими одноманітними: 1995-го "Х"юстон" познущався над "Орландо", а 5 років тому "Лейкерс" Шакіла О"Ніла та Кобі Браянта не залишив шансів "Нью-Джерсі Нетс".

Нині 90 європейців виступають у НБА

Перемога "Сан Антоніо" — закономірна. Команда й нині зберегла майже всіх виконавців, які два роки тому здобували чемпіонський перстень. Ударному тріо Паркер–Жінобілі–Данкан суперник нічого не зміг протиставити. Данкан завоював чемпіонський титул учетверте. Йому, уродженцеві Віргінських островів, пророкували звання найціннішого гравця фінальної серії. Однак  провів її невдало і найкращим визнали француза Тоні Паркера. Якщо враховувати, що найкориснішим, за підсумками регулярного чемпіонату, став німець Дірк Новицькі з "Далласу", то можна говорити про зростаючу вагу європейців у НБА. Нині 90 представників Старого Світу виступають за океаном.

Америка забула перипетії минулого сезону. Вона смакує заявку лідера "Лейкерс" Кобі Браянта. Бомбардир, який набирає в середньому по 30 очок за матч і котрий три роки тому вигнав із команди Шакіла О"Ніла, публічно розкритикував керівництво клубу за відстуність чемпіонських амбіцій. Він вимагає обміняти його в інший клуб. Серед претендентів — "Нью-Йорк Нікс", "Чікаго Буллс" та "Фінікс Санс".

Сьогодні вночі у НБА відбудеться черговий драфт — вербування новачків. У цьому заході має інтерес і український уболівальник. Під 36-м номером фігуруватиме центровий "Черкаських мавп" Кирило Фесенко. За прогнозами, він дістанеться "Ґолден Стейт Ворріорз", який минулого сезону дістався чвертьфінальної серії плей-офф.

В Америці нині перебуває центровий БК "Київ" Олексій Печеров. Торік його задрафтував "Вашингтон", який уже за чотири місяці планує дати українцеві шанс на дебют у НБА. А от майбутнє інших наших співвітчизників, старожилів НБА Станіслава Медведенка та Віталія Потапенка, невизначене. "Атланта" не хоче продовжувати угоду з Медведенком, а "Сакраменто" не бажає щорічно платити Потапенкові $6 млн. Адже останній майже не грає через хронічні травми.

Зараз ви читаєте новину «НБА недорахувалася трьох мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі