пʼятниця, 07 вересня 2007 17:50

Наші легкоатлети посіли 27 місце

2 вересня в Осаці завершився чемпіонат світу з легкої атлетики. Із Японії наша збірна повернулася з двома медалями. "Срібло" у семиборстві здобула Людмила Блонська, а "бронзу" — на дистанції 1500 метрів Ірина Ліщинська. У загальнокомандному заліку Україна посіла 15 сходинку, у медальному — 27-му.

Виступ наших спортсменів коментує олімпійська чемпіонка, рекордсменка світу в потрійному стрибку Інеса Кравець, 40 років:

— Блонська завершила змагання з надзвичайно високим результатом. Ліщинська теж молодець, виграла бронзову медаль у дуже сильній компанії. Гешко міг бути на п"єдесталі, але у нього була травма.

Четверте місце Лукашевича в стрибках у довжину теж можна вважати успіхом?

— Безумовно. Льоша взагалі унікальний спортсмен. Він завжди дуже добре виступає на офіційних стартах. В Осаці теж показав прекрасний результат — 8 метрів 25 сантиметрів, лише на два сантиметри гірший за особистий рекорд. А те, що це було четверте місце... Це ж чемпіонат світу.

Які перспективи України в боротьбі за медалі Олімпіади-2008?

— Людмила Блонська може завоювати нагороду. Гешко, Лукашевич. Білоног — також. Бігун з бар"єрами Сергій Демидюк, який встановив в Осаці особистий і національний рекорд. А ще, може, хтось із дівчат-висотниць, та ж Віта Паламар.

Ваш світовий рекорд у потрійному стрибку тримається уже 12 років.

— Думаю, росіянці Тані Лебедєвій його під силу побити. Вона вже кілька років стрибає на дуже високому рівні. Але для встановлення світового рекорду ще й потрібно, щоб обставини склалися відповідно.

Найбільш вдалим для України став чемпіонат світу 1997 року. Наші атлети здобули 7 нагород і посіли 5 місце в медальному залік. У новому столітті українцям ще не вдавалося увійти до першої десятки. 2001 та 2005 роках вони були сімнадцятими, 2003-го та 2007-го — 27-ми.

Зараз ви читаєте новину «Наші легкоатлети посіли 27 місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі