вівторок, 12 червня 2007 17:32

Наші гандболістки зупинили Данію

Жіноча збірна України з гандболу виступатиме у фінальній частині чемпіонату світу. У матчах плей-офф підопічні Леоніда Ратнера здолали збірну Данії — чемпіонок трьох останніх Олімпіад. У данському Ольборзі суперниці зіграли внічию — 30:30, а в Запоріжжі українки перемогли 28:24.

— Мені дивно чути, що в Україні у нашу перемогу ніхто не вірив, — каже "ГПУ" 69-річний Леонід Ратнер. — Ми і в Ольборзі могли п"ять м"ячів вигравати — словенські арбітри не дозволили. Зміна поколінь у збірній Данії, відсутність лідера Ані Андресен мене не цікавить. Знали б ви, які їм преміальні пообіцяли. А що дадуть нашим — ще не знаю.

Причиною успіху Ратнер називає гру в захисті.

— Мої команди так грають завжди. Проти данської команди ми показали агресивну та жорстку гру. Вгадав з воротарем, поставивши Тимошенкову.

Фінальна частина чемпіонату світу відбудеться у Франції з 2 по 12 грудня. Її жеребкування заплановане на 20 червня.

— У Франції мають допомогти кілька гравців — Шимкуте, Бородіна, Шинкаренко, Сокол, — каже наставник жіночої збірної. — Намагатимемося пробитися на Олімпіаду. Переможець турніру потрапить туди напряму, інші команди — через плей-офф.

Чоловіча збірна України у першому матчі плей-офф до фінальної частини чемпіонату Європи перемогла вдома словаків — 29:28. Повторна зустріч відбудеться у Словаччині 16 червня.

Зараз ви читаєте новину «Наші гандболістки зупинили Данію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі