четвер, 10 січня 2008 17:24

Наш футбол кращий за голландський

Чемпіонат України з футболу посідає 14-те місце в рейтингу, оприлюдненому Міжнародною федерацією футбольної історії та статистики. На 13-му — Росія. А лідирують чемпіонати Англії, Іспанії та Італії.

Рейтинг склали за результатами клубів на міжнародній арені. Українська першість, згідно з ним, обійшла чемпіонати Голландії, Шотландії, Греції та Бельгії.

— Те, що рівень української першості росте, сумнівів немає, — вважає заслужений тренер України Сергій Морозов, 57 років. — Мене навіть не здивувало, що ми обійшли Голландію. "Аякс", наприклад, не пробився взагалі до Ліги чемпіонів, а ПСВ не змогло подолати груповий турнір, як і "Динамо" з "Шахтарем". Просто голландська першість та гравці, які в ній виступають, відоміші в Європі. А Росії ми справді поступаємося. Думаю, чемпіонат сусідів посідає шосте-сьоме місце в Європі за своєю силою. Якби не клімат, росіяни давно б уже залучили до своєї першості суперзірок.

Зараз ви читаєте новину «Наш футбол кращий за голландський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі