вівторок, 20 серпня 2019 05:36

Нагадує Зідана

Я завжди вважав Олексія Михайличенка одним із найбільш кваліфікованих тренерів в Україні. Це єдиний гравець серед українців, який був успішний одразу у двох закордонних чемпіонатах — Шотландії та Італії. Свого часу успішно працював із молодіжною збірною України, доходив до фінального матчу Євро. Працював на різних посадах у "Динамо" багато років. Цим він мені нагадує Зідана. На сьогодні це оптимальний варіант із того, що має "Динамо" серед внутрішнього резерву.

Великою проблемою для Михайличенка може стати те, що він довгий час не працював головним тренером. У клубі востаннє мав самостійну роботу 15 років тому, а на рівні збірних — 10. По собі знаю, що після місячної відпустки — важко, а тут 10 років без роботи. Проблема не у знаннях, а в тому, що потрібно відчути роботу. Важливо добрати хороших помічників. Поки що тренерський штаб не сформований. Це мають бути фахівці з власною точкою зору, але водночас без амбіцій стати головним тренером.

Проблем з адаптацією та вивченням команди в Михайличенка не буде. Новий тренер "Динамо" займався раніше трансферною кампанією клубу. Через нього пройшли всі нові гравці. Тому часу на розкачку йому не потрібно.

Насамперед Михайличенко має показати перспективу власної роботи. Вболівальники, журналісти, керівники клубу мають побачити, що команда рухається в правильному напрямку, що в неї є перспектива. Михайличенко повинен побудувати систему в "Динамо" на багато років, а не хитатися з боку в бік кожного трансферного вікна.

Зараз ви читаєте новину «Нагадує Зідана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі