четвер, 09 вересня 2021 00:45

"На Зінченка і Малиновського вилили купу критики"

 

Збірна України з футболу ­зіграла внічию два вересневі матчі кваліфікаційного турніру до Кубка світу-2022. На виїзді проти Казахстану — 2:2, вдома з чемпіоном ­світу Фран­цією — 1:1. У цих поєдинках командою керував новий тренер — 64‑­річний Олександр Петраков. 18 серпня його призначили замість Андрія Шев­ченка.

— І за попереднього штабу, і за нинішнього в команди видно величезний потенціал. Його треба грамотно реалізувати, — каже 63-річний Олександр Сопко, колишній гравець донецького "Шахтаря". — Приємно здивувала команда, яка майже не відреагувала на ситуацію зі зміною тренерів, пресконференцією попереднього наставника й весь той негатив, який взаємно полився від обох учасників конфлікту (Андрій Шевченко, попередник Петракова, за добу до гри з Францією звинуватив керівника українського футболу Андрія Павелка в небажанні продовжувати контракт. — ГПУ).

Чи не вперше ми пройшли спарені матчі зі зворотним акцентом. Раніше сильно проводили першу гру, а на другу не залишалося сил. Цього разу було навпаки.

Хто приємно здивував у цих зустрічах, а хто розчарував?

— Не те що здивував — Шапаренко, бо я від нього давно чекав такої гри. Він виправдав мої сподівання. Микола може грати під тиском, на невеликому клаптику поля. За відсутності яскравого лідера саме в центральній частині поля він бере ініціативу, творить, має високу культуру пасу, а за потреби діє надійно.

Сподобався в матчі із Францією Ярмоленко. Андрій не лінувався допомагати правому захиснику Олександру Тимчику, для якого це була перша зустріч на такому рівні. Плюс сильно зіграв в атаці. Суперник не знав, чого чекати від Ярмоленка наступної миті.

Тепер до неприємного. Я думав, що в Олександра Караваєва достатньо досвіду й холоднокровності — аби не припуститися помилок, які він мав у поєдинку з Казахстаном. Безумовно, для нього це сильний удар. Однак я впевнений, що правий захисник/півзахисник знайде в собі сили піднятися знову.

Чого нам чекати від наступного матчу проти Фінляндії?

— Це буде важча зустріч, ніж із Францією. Бо проти чемпіонів світу ми діяли другим номером, а проти фінів так не зіграєш. З цим у нас проблеми. Плюс треба відновити моральний стан лідерів. Бо на Зінченка й Малиновського вилили стільки критики, що хлопцям треба час.

Футбол. Кубок світу-2022. Кваліфікаційний турнір

Наступні матчі

9 жовтня, субота

Фінляндія — Україна

Казахстан — Боснія

12 жовтня, вівторок

Україна — Боснія

Казахстан — Фінляндія

13 листопада, субота

Франція — Казахстан

Боснія — Фінляндія

16 листопада, вівторок

Боснія — Україна

Фінляндія — Франція

Примітка: до фінальної частини виходить переможець групи. Команда, що посіла друге місце, візьме участь у стиковому раунді, який складатиметься з двох стадій.

Зараз ви читаєте новину «"На Зінченка і Малиновського вилили купу критики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі