четвер, 13 березня 2008 17:07

На прем"єр-лігу вже дали 1,6 мільйона гривень

Минулої середи в готелі "Київ" зібралися президенти вищолігових футбольних клубів. Це була їхня третя зустріч за останні півтора року. Мета одна — створити прем"єр-лігу.

На позавчорашньому зібранні ухвалили остаточне рішення: починаючи з наступного сезону змагання в українській вищій лізі проводитиме не Професіональна футбольна ліга (ПФЛ), а прем"єр-ліга. Президенти склали статут нової організації. Його треба зареєструвати, а до середини квітня подати на затвердження виконавчому комітету Національної футбольної федерації.

— На початковому етапі кожен із 16 клубів внесе 100 тисяч гривень, — розповідає генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко. — Вони будуть витрачені на оформлення паперів та юридичну реєстрацію нової організації.

Нині цими питаннями займається робоча група у складі чотирьох чоловік — президента ПФЛ Равіля Сафіулліна та власників трьох вищолігових команд Вадима Рабіновича ("Арсенал"), Віталія Данилова (ФК "Харків") і Петра Димінського ("Карпати").

Із нового сезону прем"єр-лігу має очолити одна особа. Власники клубів вирішили: це  буде той, хто не матиме стосунку до жодної з команд. Поки що кандидатуру можливого чільника прем"єр-ліги не обговорювали. Але не виключають, що ним може стати навіть іноземець.

— Створення прем"єр-ліги — крок до підвищення рівня українського чемпіонату, — вважає власник "Шахтаря" Рінат Ахметов, 41 рік. — Сила цього турніру залежатиме від того, наскільки конкурентоспроможними будуть команди, які не належать до лідерів українського футболу. Президенти клубів обов"язково зберуться на ще одну нараду — терміну її проведення поки що не уточнювали.

Зараз ви читаєте новину «На прем"єр-лігу вже дали 1,6 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі