понеділок, 24 грудня 2007 16:23

На Бекхема у США приходить 70 тисяч глядачів

  Дмитро Коваленко почав грати у США 6 років тому
Дмитро Коваленко почав грати у США 6 років тому

30-річний Дмитро Коваленко грає в американській футбольній лізі за "Нью-Йорк Булл". Його команда у поточному сезоні вибила з розіграшу "Лос-Анджелес Гелаксі" — клуб, за який грає Девід Бекхем. Кореспондент "ГПУ" зателефонував Коваленкові у США.


Проти Бекхема зіграли?

— Ні. На жаль. Коли Лос-Анджелес протистояв Нью-Йорку, я був травмований. Пахові кільця турбували, пропустив 12 матчів. Ми перемогли — 5:4, а Бекхем нічого не показав. Спочатку в нього була травма, потім — проблеми з адаптацією. Грати у США не так легко, як здається деяким фахівцям із Європи.

Як сприймають Бекхема у США?

— Як зірку першої величини. Матчі за його участі збирали повні стадіони. У Нью-Йорку подивитися на Девіда прийшли 70 тисяч глядачів. Це дуже високий показник для Америки. Такий ажіотаж був, лише коли ми влітку грали товариський матч проти "Барселони".

Як англієць ставиться до одноклубників?

— Хлопці з Лос-Анджелеса розповідають, що у нього немає зіркової хвороби. Поводиться так, наче щойно почав грати у футбол. Зауважень нікому не робить і не намагається виокремитися серед партнерів.

Власник Нью-Йорка Руде Терль, який також тримає австрійський "Зальцбург", — колишній суперник "Шахтаря" у кваліфікації Ліги чемпіонів. Спілкувалися?

— Ні. Навіть не бачив його за океаном. Руд виділив гроші, поставив своїх менеджерів. Пообіцяв приїхати, якщо ми колись гратимемо у фіналі чемпіонату.

Як склався ваш сезон?

— Міг би зіграти краще. Травма перешкодила. А так провів 18 матчів, забив два м"ячі. Діяв на позиції опорного півзахисника. Тренери мною задоволені. Якось зламали ніс, то у наступному матчі вийшов у захисній масці. Уболівальники оцінили, ім"я почали скандувати.

Ви планували прийняти американське громадянство. Зробили це?

— Ні, процедура затяглася. Але, можливо, з Нового року стану американцем.

1977, 28 серпня — Дмитро Коваленко народився у Києві
2001 — став грати у чемпіонаті США за "Чикаго"
2002 — орендований німецьким "Санкт-Паулі"
2006 — виступав у оренді в запорізькому "Металурзі"
2007 — почав захищати кольори Нью-Йорка

Зараз ви читаєте новину «На Бекхема у США приходить 70 тисяч глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі