вівторок, 11 грудня 2007 16:54

Моурінью відмовив англійцям

44-річний Жозе Моурінью відмовився стати головним тренером футбольної збірної Англії.

— Пропозиція англійців була фантастичною, але все-таки я вирішив її відхилити, — каже португальський фахівець. — Думаю, англійська асоціація знайде потрібну їй людину, яка виведе збірну з кризи.

Моурінью залишається без роботи з 20 вересня, після звільнення з англійського "Челсі". Капітан збірної Англії Джон Террі заявив, що кращої кандидатури на посаду головного тренера англійців, ніж португалець, не знайти. Нудьгувала за Лондоном і дружина Моурінью.

У відмові тренера можуть бути дві причини. По-перше, власник "Челсі" Роман Абрамович щороку платив португальцеві 7,2 млн євро. Можливо, того не влаштували фінансові умови англійської футбольної асоціації. По-друге, Моурінью не приховує бажання продовжити роботу клубного тренера і працювати з іспанським "Реалом" чи італійським "Міланом".

Після відмови Моурінью головним кандидатом на посаду тренера збірної Англії став італієць Фабіо Капелло, 61 рік.

Останні півтора року англійців очолював Стів Макларен, який не зміг вивести команду на Євро-2008. Три тижні тому його звільнили.

Збірна Англії — суперник національної команди України у відбірному турнірі Кубка світу-2010.

Зараз ви читаєте новину «Моурінью відмовив англійцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі