четвер, 29 травня 2008 18:48

Моурінью очолить "Інтер"

Португальський тренер Жозе Моурінью, 45 років, звільнений із "Челсі" торік 20 вересня, повертається до роботи. У наступному сезоні колишній наставник Андрія Шевченка очолить італійський "Інтер".

Власник клубу Массімо Моратті прийняв рішення звільнити Роберто Манчіні з посади головного тренера, незважаючи на три чемпіонські титули поспіль. За дострокове розірвання угоди Моратті заплатить Манчіні та його штабу 30 млн євро. Моурінью підписав трирічний контракт. За ним, зарплата португальця складе 9 млн євро на рік. Тобто у міжсезоння власникові "Інтера" доведеться викласти 57 млн євро тільки за зміну тренера.

— Моратті хоче успіхів у Європі, тому і змінив тренера, — каже "ГПУ" заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 51 рік. — Манчіні досяг значних успіхів на внутрішній арені, але стабільно невдало виступав у Лізі чемпіонів. Після останнього програшу від "Ліверпуля" взагалі публічно заявив про свою відставку, а потім узяв свої слова назад. Це підкреслило нерішучість тренера. Щоб виграти Лігу чемпіонів, треба ризикувати. Моурінью вміє і може це робити. Крім того, португалець здатний організувати гру нестабільному "Інтеру", зробити її продуманою до дрібниць.

Останні п"ять місяців Моурінью вивчає італійську мову. В Італії кепкують, що для роботи з "Інтером" це йому не потрібно. Адже в команді здебільшого іноземці. Новий тренер "Інтера" планує збільшити іноземну колонію. Він наполягає на придбанні португальських півзахисників Деку та Куарежми, англійця Лемпарда і форварда збірної Кот д"Івуару Дідьє Дроґба.

Зараз ви читаєте новину «Моурінью очолить "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі