пʼятниця, 28 листопада 2008 18:22

"Москва" звільнила Блохіна

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Однією з причин звільнення Олега Блохіна називають його високу заробітну плату
Однією з причин звільнення Олега Блохіна називають його високу заробітну плату

Керівництво футбольного клубу "Москва" звільнило з посади головного тренера команди українського фахівця Олега Блохіна, 56 років. Він очолив клуб торік узимку й посів із ним дев"яте місце в чемпіонаті Росії-2008. 2007 року команда під керівництвом Леоніда Слуцького стала четвертою.

— У цьому житті все починається за здоров"я, а закінчується за упокій, — каже Блохін, контракт якого з "Москвою" завершувався наприкінці 2010 року. — Я не вважаю провалом дев"яте місце. Це був непоганий сезон.

Олега Блохіна запросив до "Москви" колишній генеральний директор клубу Юрій Білоус. Невдовзі його звільнили, а сезон команда завершувала з Ігорем Дмітрієвим.

Однією з причин звільнення українського фахівця називають фінансову кризу. Він отримував, за неофіційною інформацією, $5,4 млн щороку, а в умовах економічної скрути платити такі гроші "Москва" не могла.

На компенсацію наставник також може не розраховувати.

— Команда Блохіна стала дев"ятою, а це провал, — говорить Юрій Білоус. — У такому випадку компенсація за дострокове розірвання угоди з боку "Москви" не передбачена.

Наступником Олега Блохіна в цьому клубі стане колишній тренер пермського "Амкара" Міодраг Божович.

Кажуть, що Блохін може змінити Володимира Безсонова на посаді головного тренера "Дніпра". Однак генеральний директор дніпропетровського клубу Андрій Стеценко спростував цю інформацію.

Телефони агента Блохіна Шандора Варги, якому подзвонив кореспондент "ГПУ", були відключені.

Водночас із Олегом Блохіним звільнили головного тренера "Хімок" —  уродженця Луганська Сергія Юрана.

Зараз ви читаєте новину «"Москва" звільнила Блохіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі