четвер, 11 вересня 2008 19:36

"Молодіжка" вибула з боротьби за Євро-2009

Молодіжна збірна України (вік гравців до 21 року) провела заключний матч відбірного турніру чемпіонату Європи-2009. У Чехії підопічні Павла Яковенка перемогли місцеву збірну — 1:0. Єдиний гол на 89-й хв. забив нападаючий Володимир Лисенко. Українці набрали 15 очок. Посіли друге місце в групі, поступившись чотирма пунктами туркам. Проте до стадії плей-офф пройти не зуміли. До неї увійшли 10 переможців груп і чотири найкращі команди з тих, що зайняли другі місця. Україна в класифікації команд, що фінішували другими, на сьомій позиції.

2006 року українська "молодіжка" стала віце-чемпіоном Європи. Команду тренував Олексій Михайличенко. Він не зміг вивести підопічних на фінальний турнір Євро-2007. Невдало провів кваліфікаційну кампанію до Євро-2009. Під його керівництвом українці здобули чотири перемоги та зазнали три поразки.

У січні Михайличенко отримав підвищення, очолив національну команду. Молодіжна збірна півроку була без наставника. У червні на посаді затвердили Павла Яковенка, якому залишилося провести останній матч відбірного турніру в Чехії.

— Яковенко показав, що може працювати з молоддю, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Коньков, 59 років. — Ще кілька років тому (2004-го. — "ГПУ") він посів третє місце на юніорському чемпіонаті Європи. Поступився тільки Іспанії в серії пенальті. Важливо, щоб Михайличенко знайшов із Яковенком спільну мову, щоб і "молодіжка", і національна збірна сповідували однаковий ігровий стиль. Тоді перехід молодого футболіста до першої команди буде безболісним. З нинішніх гравців молодіжної збірної можна залучати до першої півзахисника "Шахтаря" Костянтина Кравченка. Назвав би ще голкіпера Шуста, але йому треба знайти клуб для ігрової практики. У "Шахтарі" Шуст конкуренції поки що не витримує.

Зараз ви читаєте новину «"Молодіжка" вибула з боротьби за Євро-2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі