четвер, 07 серпня 2008 17:44

"Мій час у "Мілані" вже минув"

  Андрій Шевченко хоче продовжити виступи за збірну України
Андрій Шевченко хоче продовжити виступи за збірну України

У вихідні капітан футбольної збірної України Андрій Шевченко, 31 рік, був у Москві. У складі свого клубу — англійського "Челсі" — Шева взяв участь у турнірі на Кубок російських залізничників. Лондонська команда посіла на ньому третє місце. У півфіналі вона поступилася московському "Локомотиву" в серії післяматчевих пенальті. Шевченко зіграв останні 15 хв. у зустрічі й не реалізував вирішального одинадцятиметрового. У матчі за третє місце "Челсі" обіграв "Мілан" — 5:0. Андрій вийшов на заміну на 66-й хв. зустрічі, але забити гол своїй колишній команді йому не вдалося. Переможцем змагань стала іспанська "Севілья", яка обіграла у фіналі "Локомотив" — 3:0.

"Мілан" та "Челсі" в Москві поселилися в одному готелі — "Балчуг Кемпинський". Шевченко підходить до одного з масажистів "Мілана" і спілкується з ним італійською. Роблю кілька знімків українського форварда. Він повертається і невдоволено запитує: "Хто вам дозволив?".

Перед турніром Андрій мав бути на прес-конференції разом із головним тренером "Челсі" Луїсом Феліпе Сколарі. У залі є табличка з написом "Андрій Шевченко". Однак Сколарі з"являється у супроводі захисника команди Браніслава Івановича, й організатори терміново змінюють табличку.

Після півфінального матчу проти "Локомотива" до преси підійшли тільки три гравці "Челсі" — Джо Коул, Петр Чех та Андрій Шевченко. Український форвард усміхається, терпляче відповідаючи на запитання журналістів, серед яких був і кореспондент "ГПУ".

В азіатському турне "Челсі" ви майже не грали через травму. Як нині почуваєтеся?

— Не скаржуся. Хоча травми не давали спокою. Спочатку спина турбувала, а потім — пах. Прооперувався у США і тепер почуваюся нормально. Потроху виходжу на поле. Як сьогодні. Шкода, що програли, але нічого дивного: в "Локомотива" розпал сезону, а ми до нього тільки готуємося, хоча сьогодні грали непогано. Із пенальті мені не пощастило. Свідомо бив по центру, і голкіпер "залізничників" Пеліццолі встиг виставити ногу. Він високий, цей воротар.

Матч проти "Мілана", колишнього клубу, буде для вас важким?

— Психологічно нелегким — точно. Я завжди говорив, що не хочу грати проти клубу, де затвердився як футболіст і який мені стільки дав. Добре хоч, що поєдинок не буде офіційним.

Наскільки достовірна інформація про ваше можливе повернення до "Мілана"?

— Я завжди прошу не ставити мені таких запитань і відповідаю однаково: в мене контракт із "Челсі", і я неухильно його дотримуюся.

Тренер "Мілана" Карло Анчелотті заявив, що ваш час у італійському клубі вже минув. Чи погоджуєтеся з ним?

— Так, він має рацію. Я грав у "Мілані" сім років. То був чудовий час, але він минув.

Улітку "Челсі" очолив новий тренер. Як вам Сколарі?

— Кваліфікований фахівець. За нього говорять титули: чемпіон світу, віце-чемпіон Європи. Звісно, він вніс корективи у тренувальний процес. Мені, зокрема, підказує, як треба рухатися, щоб потрапляти в командний ритм. Цінні поради. А взагалі я ніде не мав проблем із наставниками, бо завжди поважав їхню роботу.

Невдовзі збірна України проведе товариський матч проти Польщі. Приїдете?

— Якщо буду здоровий, а Олексій Михайличенко (головний тренер збірної України. — "ГПУ") викличе мене, неодмінно. Мене завжди дратує, коли запитують, чи не збираюся завершувати кар"єру у збірній. Поки що навіть думок таких не було. Попереду — кваліфікація до Кубка світу-2010. Сподіваюся, мій досвід допоможе команді вийти до фінальної частини.

У третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів київське "Динамо" гратиме з московським "Спартаком". Як відреагували на таку новину?

— Одразу пригадав, що саме в матчі зі "Спартаком" я дебютував у груповому турнірі Ліги чемпіонів. (Це було в Москві 23 листопада 1994 року. 18-річний Шевченко замінив Реброва на 55-й хв. — "ГПУ") Змагання будуть напруженими, й не скажу однозначно, хто переможе. Щиро вболіватиму за "Динамо", завжди це роблю.

Головний тренер англійців Луїс Феліпе Сколарі в Москві заявив, що розглядає Шевченка як гравця "Челсі".

— Але в мене під рукою багато футболістів, і я нині тільки вивчаю їхні можливості.

Генеральний директор "Челсі" Пітер Кеньон категорично спростував чутки про продаж українського форварда.

— Він залишиться у клубі. Дідьє Дроґба також. А щоб посилити конкуренцію в нападі, зробимо все, аби купити в "Реалі" Робіньйо, — зауважує Кеньон.

Зараз ви читаєте новину «"Мій час у "Мілані" вже минув"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі