вівторок, 07 жовтня 2008 17:41

Михайличенко викликав до збірної України Слюсаря та Богуша

Автор: фото: Володимир ГОВОРУХА
  Станіслав Богуш уперше викликаний до національної команди. Він відібрав у Олександра Шовковського (на задньому плані) позицію першого номера київського ”Динамо”
Станіслав Богуш уперше викликаний до національної команди. Він відібрав у Олександра Шовковського (на задньому плані) позицію першого номера київського ”Динамо”

"Не треба думати, що матч проти Казахстану був важливим, а поєдинок з Хорватією — дуже важливий. Для нас усі матчі мають однакову цінність", — каже головний тренер збірної України Олексій Михайличенко, 45 років. Він спілкується з журналістами в понеділок удень, за п"ять діб до відбірного поєдинку Кубка світу-2010 Україна — Хорватія.

— У таборі збірної перебуває 21 футболіст, — повідомляє тренер. — Шевченко приїде сьогодні ввечері. У його "Мілана" в неділю був матч із "Кальярі", який завершився о 23.20 за київським часом. Тобто у нас 22 гравці. Усі мають шанси вийти у стартовому складі.

Чим викликана поява у збірній новачка — гравця "Металіста" Валентина Слюсаря?

— Він влаштовує мене і за ігровими, і за людськими якостями. Матч "Металіст" — "Бешикташ" довів, що Слюсар заслуговує бути в таборі національної команди. Те ж саме стосується і голкіпера Станіслава Богуша. Де я його побачив? У грі за "Динамо". А ви думали — в барі чи ресторані? — іронізує Михайличенко.

У складі збірної Хорватії грає Даріо Срна, який виступає за донецький "Шахтар". Він володіє інформацією про рівень гри наших збірників у вітчизняному чемпіонаті. Це погано?

— Так, нічого доброго для нас у цьому немає. Проте ж і ми чітко знаємо, на що здатний Срна.

Білич вважає правий фланг оборони слабким місцем України

Місяць тому збірна Хорватії поступилася вдома Англії — 1:4. Вас здивував результат зустрічі?

— Він несподіваний — це точно. Важко сказати, чому так невдало склався матч для балканської команди. Думав, вона зіграє на більш високому рівні. Проте не сумніваюся, що хорватські гравці забули про той поєдинок і переключилися на наступний.

Славен Білич, головний тренер хорватів вважає, що правий фланг оборони — слабке місце української збірної. Згодні?

— Ні. Це право Білича так вважати. Як на мене, величезних проблем у цій зоні в нас немає. Слабкі сторони хорватів? Давайте ми спробуємо надавити на них у суботньому матчі.

Подейкують, Тимощук за збірну грає гірше, ніж за клуб. Це так?

— Не згоден. Побудова гри в збірній інша, ніж у "Зеніті". Не краща чи гірша, а просто інша. Відповідно, і Тимощук коригує свої дії.

Наскільки суттєва втрата Мілевського?

— З одного боку, можливість для маневру в атаці звужується. З іншого, завжди небезпечно, якщо збірна залежатиме від одного футболіста, незалежно від того, Мілевський це чи Шевченко.

Сергій Ребров у вересні забив два переможні голи за "Рубін". Чому ви не викликали цього гравця до збірної?

— Вважаю, футболісти, на яких ми робимо ставку, сильніші за Реброва. Крім того, читав слова Сергія про те, що він приїжджатиме до збірної за умови гарантованого виходу на поле в матчі. Але своє "я" не може бути вищим за командні інтереси. Щоправда, не впевнений, що Ребров справді таке заявив.

Луческу не знав про травму Кучера

Після закінчення прес-конференції Михайличенка кореспондент "ГПУ" поспілкувався з оборонцем "Шахтаря" Олександром Кучером, 25 років. В останніх двох матчах за клуб він не грав. Тренер гірників Мірча Луческу сказав, що "це не травма. Кучер просто не готовий до гри".

— У мене було ушкодження привідного м"яза,— пояснює Кучер. — Їздив робити томографію. І сказав лікарям, щоб вони поставили до відома Луческу.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко викликав до збірної України Слюсаря та Богуша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі