вівторок, 22 січня 2008 14:35

Михайличенко орієнтуватиметься на голкіперів "Динамо" й "Шахтаря"

Автор: фото: УНІАН
  Богдан Шуст перейшов з ”Карпат” до ”Шахтаря” взимку 2006 року. Торік влітку його витіснив зі складу Андрій Пятов
Богдан Шуст перейшов з ”Карпат” до ”Шахтаря” взимку 2006 року. Торік влітку його витіснив зі складу Андрій Пятов

Колишній головний тренер збірної України з футболу Олег Блохін скаржився на нестачу кандидатів у команду. Його наступник Олексій Михайличенко погодився з цією думкою і заявив, що багато нових імен у ній не буде. Тож на кого розраховувати нинішньому наставникові збірної в кожній ланці?

Тренер воротарів Михайло Михайлов назвав шістьох претендентів на місце основного голкіпера національної команди. Сильні та слабкі сторони кожного з них оцінює колишній воротар львівських "Карпат" Богдан Стронцицький, 40 років.


Олександр Шовковський, 33 роки, "Динамо"

Головний плюс голкіпера — величезний досвід. Мінус — поганий психологічний стан, пов"язаний з останніми єврокубковими невдачами. Не сумніваюся: якщо Шовковський уникне травм, буде першим номером команди Михайличенка, незалежно від турнірної ситуації чи особливостей стилю гри суперника — хоч Англії, хоч Андорри.

На користь йому і багаторічна співпраця з Михайлом Михайловим.

Андрій Пятов, 23 роки, "Шахтар"

Перший кандидат на заміну Шовковському. Реакція, гра на виходах, фізичні дані — все при ньому. Можливо, взаємодія із захисниками ще недостатньо відлагоджена.

Худжамов не дуже впевнено грає на виходах

Богдан Шуст, 21 рік, "Шахтар"

Безсумнівний потенціал не дають розкрити травми. Через це втратив місце в основному складі "Шахтаря". Із команди Богданові йти не варто, він нічим не поступається Пятову. У крайньому разі, гратимуть по черзі. Як і Пятов, теоретично може мати перед Шовковським перевагу в мотивації.

В"ячеслав Кернозенко, 31 рік, "Дніпро"

На ньому хрест ставили зарано: довів право бути основним голкіпером "Дніпра". Щоправда, не відгукнувся на запрошення Блохіна зіграти в заключних матчах відбору і не скористався шансом стати першим номером "Динамо", коли Шовковський травмувався. Голкіпер куражу. Якщо його впіймає, Кернозенка не пробити, як це було в Абердіні та Бєлграді проти "Црвени Звезди" ще під час виступів за ЦСКА. Сильний на лінії воріт.

Рустам Худжамов, 25 років, ФК "Харків"

Вік іще дозволяє йому рости. Виступає не в найсильнішій команді, тому постійно в роботі й на видноті. Не дуже впевнено грає на виходах.

Олександр Рибка, 20 років, "Динамо"

Голкіпер на перспективу, який має психологічні проблеми іншої направленості, ніж Шовковський. Плюс — перебування в "Динамо", звідки "родом" тренерський штаб збірної.

Реально на нього можна буде розраховувати через два-три роки.

На думку Стронцицького, Михайличенко орієнтуватиметься на тріо Шовковський-Пятов-Шуст. Шанси у 27-річного Максима Старцева з "Дніпра" будуть, якщо виб"є з основного складу клубу Кернозенка. Можливо, переглянуть кандитатури 32-річного Олександра Горяїнова з "Металіста" та 21-річного Юрія Мартищука з "Карпат". Хоча Михайличенко не планує великих експериментів.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко орієнтуватиметься на голкіперів "Динамо" й "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі