середа, 30 січня 2008 16:08

Михайличенко може перевірити Голайдо і Худоб"яка

Автор: фото з сімейного архіву Руслана Ротаня
  Півзахисник збірної України Руслан Ротань разом із дружиною Марією під час відпочинку на Мальдивських островах. Взимку Ротань повернувся до ”Дніпра”, перейшовши з київського ”Динамо”
Півзахисник збірної України Руслан Ротань разом із дружиною Марією під час відпочинку на Мальдивських островах. Взимку Ротань повернувся до ”Дніпра”, перейшовши з київського ”Динамо”

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко на товариський матч проти Кіпру викликав шістьох півзахисників: 24-річних Олега Гусєва і Тараса Михалика з київського "Динамо", 25-річного Олексія Гая з "Шахтаря", Сергія Назаренко, 27 років, та 26-річного Руслана Ротаня з "Дніпра" і 28-річного Анатолія Тимощука з пітерського "Зеніта".

— Я би рекомендував Михайличенку Дениса Голайдо з "Таврії", — каже "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Йому 24 роки. Добре розвинений технічно футболіст, удар у нього сильний та поставлений. Лівша, але може зіграти й на фланзі, і в центрі.

Позицію лівого півзахисника колишній тренер збірної Олег Блохін довіряв 29-річному Максимові Калиниченку з московського "Спартака" або Русланові Ротаню.

— Михайличенко спробує тут 24-річного Олексія Годіна. Мобільний півзахисник, який грав у "молодіжці" Михайличенка і став віце-чемпіоном Європи-2006. Є ще нинішній гравець "Шахтаря" 21-річний Костянтин Кравченко. Він може зіграти і зліва, і справа. А взагалі нині багато тренерів обходяться без крайніх півзахисників, доручаючи фланг лінійним і зміцнюючи центральну зону трьома виконавцями, — підкреслює Заяєв.

Головний кандидат на позицію правого півзахисника — Олег Гусєв. Тренер пропонує спробувати на цьому місці 22-річного Ігоря Худоб"яка з львівських "Карпат".

— Він може "засмикати" опонента на фланзі, виконує великий обсяг роботи, — зауважує експерт. — Ну і моральні мотиви: Худоб"як — вихідець із Західної України, таких завжди додатково надихає виклик до національної команди.

Позицію опорного півзахисника займатиме Анатолій Тимощук.

— Виходимо з того, що Україна за своїм добором виконавців не може грати першим номером, — зауважує фахівець. Це ще один доказ того, що треба грати з двома опорними. Можна перевірити 20-річного Дениса Дедечка, який повернувся після оренди в охтирському "Нафтовику" до київського "Динамо". Подавав надії 21-річний Олексій Полянський із "Шахтаря", але щоб грати у збірній, йому треба змінювати клуб, бо в Луческу цей "хвилеріз" не грає.

Позиція розігруючого залишиться за Сергієм Назаренком.

— Допускаю, що Михайличенко довірятиме йому більше, ніж Блохін, — говорить Заяєв. — 28-річного Рикуна з "Металіста" спробувати можна, але він надто повільний для сучасного футболу. Молодих конкурентів на цю позицію не бачу.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко може перевірити Голайдо і Худоб"яка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі