понеділок, 01 вересня 2008 17:04

"Металург" був налаштований забити гол із пенальті

Матч київського "Динамо" із донецьким "Металургом", окрім арифметичного результату, мав показати, наскільки віце-чемпіони України готові до старту в Лізі чемпіонів. Він запланований на 17 вересня. У нормальному чемпіонаті поєдинок двох перших команд у турнірній таблиці був би цікавий сам по собі й без проекції на єврокубки. У нас же перше місце "металургів" після шести турів з абсолютним результатом у шість перемог ніхто до гри із "Динамо" всерйоз не сприймав. Причини цьому були різні. Впадало у вічі зокрема, що чотири останні перемоги донецька команда здобула за допомогою не дуже очевидних одинадцятиметрових.

Недільний київський матч довів: гравці атаки "Металурга" таки налаштовані знову забити гол із пенальті. Падали вони поблизу воріт господарів поля за першої ж нагоди. Проте арбітр на ці симуляції не піддавався. Було б дивно, якби він це зробив у Києві. Слід віддати належне гостям. Вони виглядали досить організованою командою, здатною упродовж усієї гри підтримувати високий темп, застосовувати пресинг, а також вправно користуватися всіма іншими складовими сучасного футболу.

Насамперед утішив стабільний склад "Динамо". На поле вийшли ті самі одинадцять гравців, які розпочинали попередню гру зі "Спартаком". Імовірно, це й дозволило киянам мати в перші двадцять хвилин гри незаперечну перевагу, атакувати швидко й гостро на радість майже заповненим трибунам динамівської арени. Урешті така гра змусила гостей помилитися, і "Динамо" відкрило рахунок.

Публіці подобався кожний фінт Бангура

На жаль, а може й не на жаль, нова ударна пара динамівської атаки Алієв–Мілевський прагнула не просто забити гол, а зробити це красиво, навіть ефектно. Востаннє динамівська атака грала так майже п"ятдесят років тому, коли публіку тішили Віктор Каневський, Олег Базилевич, Валерій Лобановський та інші зірки тих часів. за це їх і прибрав урешті із команди тренер Віктор Маслов. Він і його послідовники бачили у футболі тільки одну красу — рахунок на табло. Невже все змінилося, і "Динамо" почне грати не тільки результативно, але й красиво? Судячи з оплесків, якими стадіон зустрічає кожний фінт Ісмаеля Бангура, публіці це подобається.

Чи дасть динамівцям так грати лондонський "Арсенал", який приїде до Києва за два тижні? Чи вибачать британці динамівській обороні стільки помилок, скільки вибачив донецький "Металург" у другому таймі? Загалом донецька команда, з якою плідно працює болгарський тренер, грала проти "Динамо" в цілком сучасний європейський футбол. Гості виступили для "Динамо" своєрідним "симулятором" суперника по Лізі чемпіонів. Хоч і не без проблем, але "симуляторів" динамівці обіграли. Чи буде так у іграх із "оригіналом"?

Зараз ви читаєте новину «"Металург" був налаштований забити гол із пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі