середа, 25 серпня 2010 21:56

"Металісту" бракує кваліфікованого воротаря

В українській футбольній прем"єр-лізі зіграно cім турів. Оцінити цей турнірний відрізок "ГПУ" попросила колишнього голкіпера львівських "Карпат" Богдана Стронцицького, 44 роки.


Минулої неділі "Дніпро" не програв у столиці "динамівцям" і випереджає суперника на два очки. Чи реально підопічним Володимира Безсонова поборотися з киянами за місце у Лізі чемпіонів?

— Реально за двох обставин. Невідомо — чи далеко зайде "Дніпро" в груповому турнірі Ліги Європи. Якщо вилетить від "Леха", у команди буде більше сил на чемпіонат. Поки що дніпропетровці не справляють враження колективу, здатного боротися на два фронти. Звідси й очковий недобір у останніх двох турах.

По-друге, невідомо як довго ще не в формі будуть "динамівці". Можливо, Газзаєв тільки перебудовує команду, й далі вона прогресуватиме. Але поки що кияни грають важкувато. І суддівські помилки, на які нарікає головний тренер "Динамо", тут ні до чого. "Шахтар" уже відірвався й грає з солідним запасом міцності.


"Металіст" цього сезону ще не виграв жодного матчу вдома. У чому проблема харківської команди?

— Їй бракує кваліфікованого воротаря. Бронзовий призер минулої першості пропускає смішні м"ячі. Проблеми в обороні через погану форму сенегальця Папа Гуйє.


"Кривбас" оголошував мету стати шостим, але поки що на дев"ятому місці.

— Як на мене, там негаразди всередині команди. Надто нервово поводяться й тренери на лаві запасних, і гравці на полі. "Кривбасу" не вистачає стабільності. Може програти з великим рахунком "Таврії" удома, а може на виїзді "Металіст" обіграти.


"Карпати" п"яті. Можуть втримати нинішню позицію, якщо з команди не знімуть дев"ять очок?

— Цілком. Львів"яни — одна з найорганізованіших команд української ліги, кожен хід гравців "Карпат" на полі — продуманий. Як наслідок, команда не втрачає "своїх" очок навіть після виснажливих поєдинків у Лізі Європи. Тренер уміло дозує навантаження між футболістами.


Донецький "Металург" іде восьмим. Потенціал команди — більший?

— Набагато. Дуже симпатичний колектив, один із найкращих у грі в пас. Думаю, "Металургу" слід додати у виконанні стандартів — одразу бити чи навішувати, а не розігрувати короткі "стіночки". Донеччани мають сперечатися за п"яте місце.


Хтось із тренерів здивував?

— Частково — Микола Павлов із "Ворскли". Знав про його високу кваліфікацію, але тут команда почергово обіграла "Металіст" та "Динамо". Дуже хороший мотиватор.


Гравець-відкриття стартової частини сезону?

— Максим Коваль, голкіпер "Динамо". У нього все гаразд із психікою, діє спокійно й упевнено. Тому й команда не пропустила від "Дніпра".


Футбол. Чемпіонат України. Прем"єр-ліга. Результати матчів сьомого туру

"Динамо" (Київ) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:0
"Волинь" (Луцьк) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:1
"Металіст" (Харків) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 3:4
"Оболонь" (Київ) — "Зоря" (Луганськ) — 1:0
"Іллічівець" (Маріуполь) — "Арсенал" (Київ) — 2:2
"Металург" (Донецьк) — "Ворскла" (Полтава) — 2:0
"Таврія" (Сімферополь) — "Металург" (Запоріжжя) — 2:0
"Карпати" (Львів) — "Севастополь" (Севастополь) — 2:1
Зараз ви читаєте новину «"Металісту" бракує кваліфікованого воротаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі