пʼятниця, 04 квітня 2008 18:17

"Металіст" та "Дніпро" зіграють на "Динамо"

"Металіст" та "Дніпро" зіграють на "Динамо"

6 квітня в чемпіонаті України відбудеться центральний матч 24-го туру. Харківський "Металіст" прийматиме дніпропетровський "Дніпро".

26 березня стадіон "Металіст" у Харкові через жахливий стан газону та необхідність реконструкції однієї з трибун був закритий. Його готуватимуть до фінального матчу Кубка України, який відбудеться 7 травня. Дві вищолігові команди Харкова, "Металіст" та ФК "Харків", змушені були замислитися, де вони прийматимуть своїх суперників у матчах вітчизняного чемпіонату. Минулої неділі "Харків" був господарем матчу з "Динамо" на полтавському стадіоні. "Металіст" запропонував як запасний варіант харківський стадіон "Динамо". Професіональна футбольна ліга 2 квітня його затвердила. Це викликало протест у дніпропетровців.

— По-перше, згідно з Регламентом проведення змагань, господарі поля повинні не пізніше ніж за шість днів до матчу сповістити команду гостей про час і місце гри, — заявив генеральний директор "Дніпра" Андрій Стеценко, 41 рік, офіційному клубному сайту. 2 квітня ПФЛ затвердила варіант із "Динамо" та повідомила нам про нього. Матч 6 квітня. Це чотири, а не шість днів. Крім того, гру перенесли з 18.00 на 15.00. А телетрансляція на Першому національному — о 18.00. Усі справжні любителі футболу уже знатимуть про результат матчу. Нас звинувачують, що до телевізійного пулу ми входимо останніми. Після цього ми взагалі не вступатимемо до пулу.

Стеценко пояснює, чому "Дніпро" не хотів би грати на  "Динамо".

Чи правильно вчинила ПФЛ, можна буде судити лише після фінального свистка

— Це поєдинок підвищеної зони ризику через непрості стосунки команд. Арена побудована у 1931 році, не облаштована повністю пластиковими індивідуальними сидіннями. Це також йде врозріз із Регламентом. Крім того, на матчах вищої ліги має бути освітлення потужністю не менш як 1200 люкс. А його на "Динамо" немає взагалі.

Проте бойкотувати матч "Дніпро" не буде.

— Ми приїдемо до Харкова, як і належить. У день матчу будемо на зустрічі інспектора та делегата Федерації футболу Бориса Воскресенського, який відповідає за безпеку стадіонів. Побачимо, наскільки арена адекватна вимогам Регламенту.

Виконавчий директор ПФЛ Анатолій Попов, 59 років, пояснив "ГПУ" мотиви рішення грати на "Динамо".

— Воно дійсно непопулярне, — визнає Попов. — Постраждають уболівальники — їх на стадіоні збереться 7800. Телеглядачі також побачать матч у запису. Певні норми Регламенту порушені. Я це визнаю. Чи правильно ми вчинили — покаже час. Скажу тільки, що "Металіст" гарантував безпеку під час матчу, на який буде залучена більша кількість правоохоронців. Крім того, за проведення матчу на "Динамо" виступив Борис Воскресенський. Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін неодноразово пропонував проводити "Металісту" домашні матчі в інших містах. Чому харків"яни на це не пішли — питання до них.

У прес-службі "Металіста" нам пояснили, що вибір стадіону "Динамо" був продиктований інтересом харківського уболівальника, щоб він не виїздив за межі міста. До 7 травня обидві місцеві команди гратимуть на "Динамо".



Футбол на вихідних

5 квітня (субота)

14.45 Чемпіонат Англії. "Арсенал" — "Ліверпуль" ("Спорт-1", НТВ+спорт/онлайн)

16.00 Чемпіонат України. "Динамо" — "Металург" Д (Перший національний)

16.30 Чемпіонат Німеччини. "Штутгарт" — "Гамбург" ("Спорт-2", НТВ+футбол)

20.05 Чемпіонат Росії. "Сатурн" — "Локомотив" ("Мегаспорт")


6 квітня (неділя)

16.00 Чемпіонат України. "Шахтар" — "Чорноморець" (ТРК "Україна")

18.00 Чемпіонат України. "Металіст" — "Дніпро" (Перший національний)

20.00 Чемпіонат Іспанії. "Севілья" — "Вільярреал" ("Спорт-2", НТВ+спорт/онлайн)

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" та "Дніпро" зіграють на "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі